Meteo: Vara tarzie la mijloc de septembrie

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 10:06
3023 citiri
Meteo: Vara tarzie la mijloc de septembrie
Foto: Flickr

Ziua de miercuri se anunta frumoasa si calda, iar maximele aduc valori peste mediile climatologice pentru aceasta perioada, in special in vestul si sud-vestul tarii.

Vantul devine putin mai agitat in estul tarii si in partea de sud-vest, iar cativa nori se vor aduna doar in zonele de munte. Mercurul va urca in termometre, la amiaza, de la 21 de grade in Delta Dunarii, pana la 30 de grade in Campia de Vest.

Desi ziua debuteaza cu o dimineata rece, bucurestenii se vor bucura de vreme placuta. Soarele va straluci cat e ziua de lunga, vantul va adia domol, iar termometrele vor arata la amiaza 27 de grade.

Cativa nori vor aparea la munte, insa ploile nu fac parte din tabloul meteo. Termomtrele vor indica 24 grade la Stana de Vale, 23 grade la Predeal, un grad mai putin la Paltinis si 22 la Sinaia, cota 1.500.

In sud, cerul va fi predominant senin, dar vantul va mai prinde putere. Maximele de miercuri pornesc de la 24 de grade la Pitesti, 26 de grade la Braila si Buzau, 27 la Calarasi, Giurgiu si Drobeta Turnu Severin si ajung pana la 28 de grade la Craiova.

In Moldova, meteorologii prognozeaza 23 de grade la Piatra Neamt si Bacau, 24-25 la Suceava, Vaslui si Galati si 26 de grade la Botosani si Iasi.

Regiunea vestica va fi traversata de o masa de aer cald. Maximele pleaca de la 24 de grade la Miercurea Ciuc si la Brasov, 26 la Sibiu, 28 la Cluj-Napoca si Baia Mare, 29 la Satu Mare si Timisoara si 30 la Oradea si la Arad.

Vremea inca aminteste de o vara tarzie si joi. Exceptie vor face zonele din jumatatea vestica a tarii, unde spre seara norii vor aduce averse accesorizate cu descarcari electrice.

Ploile aduc o racire a vremii in Campia de Vest, insa in partea sudica valorile termice mai castiga niste grade, iar mercurul din termometre va trece timid de 30 de grade.

In Capitala, regimul termic ramane neschimbat: soarele ii va rasfata toata ziua pe bucuresteni, vantul nu va crea probleme si maximele vor ajunge la 28 de grade Celsius.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#vremea 12 septembrie meteo, #vremea meteo Bucuresti miercuri, #meteo vremea prognoza miercuri , #meteo