Meteo: Vin furtunile si se racoreste considerabil in vestul tarii

Marti, 25 Iulie 2017, ora 07:24
4470 citiri
Meteo: Vin furtunile si se racoreste considerabil in vestul tarii
Foto: Arhiva Pixabay

Furtunile anuntate de meteorologi iau in stapanire Romania marti, fiind prezente in toata tara. Temperaturile vor ramane totusi ridicate in Muntenia si Dobrogea, dar vor scadea considerabil in vestul tarii.

De altfel, este in vigoare un cod galben de vreme rea, care aduce vijelii si grindina. Atentionarea este valabila pana miercuri, la ora 03:00.

In intervalul mentionat, in toate zonele de munte, precum si in Banat, Crisana, Oltenia, Maramures, Transilvania, nord-vestul Moldovei si vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, averse ce vor avea si caracter torential si caderi de grindina.

In intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 20...25 l/mp si punctiform 50...60 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala si in regiunile estice si sud-estice, dar pe spatii mai restranse, indeosebi in a doua parte a zilei de marti si in prima parte a noptii de marti spre miercuri.

Pe de alta parte, marti, in sudul si estul Munteniei, vestul Dobrogei, sudul si centrul Moldovei, disconfortul termic va fi ridicat, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 33 si 35 de grade.

Marti, cel mai cald va fi in Muntenia si Dobrogea, unde maxima anuntata de meteorologi va fi de 36 de grade. Cel mult 34 de grade sunt prognozate pentru Moldova si maximum 30 pentru Transilvania si Oltenia.

In vestul tarii se racoreste considerabil. Astfel, temperaturile nu vor sari de 28 de grade in Maramures si de 25 de grade in Banat si Crisana.

In Bucuresti vor fi cel mult 35 de grade si un cer temporar noros, averse si descarcari electrice.

Iata temperaturile maxime de marti in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 35 grade Celsius

Arad: 24 grade Celsius

Botosani: 31 grade Celsius

Cluj-Napoca: 28 grade Celsius

Craiova: 27 grade Celsius

Constanta: 28 grade Celsius

Iasi: 34 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 29 grade Celsius

Sibiu: 28 grade Celsius

Sulina: 26 grade Celsius

Timisoara: 23 grade Celsius

Miercuri, furtunile se grupeaza in nordul, nord-estul si estul tarii. Temperaturile nu vor mai fi caniculare. Vor fi cel mult 34 de grade in Dobrogea si maximum 33 in Muntenia.

O maxima de 32 de grade este anuntata pentru Oltenia si Moldova si una de 31 de grade pentru Banat. Temperaturile nu vor depasi 29 de grade in Transilvania, 28 in Crisana si 27 in Maramures.

In Capitala, miercuri, cerul va fi variabil, iar temperaturile nu vor urca mai mult de 33 de grade Celsius.

Iata temperaturile maxime de miercuri in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 33 grade Celsius

Arad: 28 grade Celsius

Botosani: 29 grade Celsius

Cluj-Napoca: 26 grade Celsius

Craiova: 30 grade Celsius

Constanta: 29 grade Celsius

Iasi: 31 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 31 grade Celsius

Sibiu: 27 grade Celsius

Sulina: 26 grade Celsius

Timisoara: 27 grade Celsius

Joi, ploile, insotite de descarcari electrice vor cuprinde din nou toata tara. Temperaturile scad peste tot, astfel ca cel mai cald va fi in Dobrogea, regiune pentru care ANM anunta o maxima de 30 de grade Celsius.

La polul opus se va afla Oltenia, unde temperaturile nu vor depasi 26 de grade Celsius.

In Capitala, cerul va fi mai mult noros, vor fi averse si descarcari electrice. Maxima zilei: 26 de grade Celsius.

Citeste cum va fi vremea pana la sfarsitul acestei luni.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#meteo marti 25 iulie, #vremea miercuri 26 iulie, #cod galben furtuni, #ploi iulie , #meteo