Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Meteo: Vin furtunile si temperaturile scad putin. Zilele viitoare se face si mai racoare

Miercuri, 12 Iulie 2017, ora 09:11
7537 citiri
Meteo: Vin furtunile si temperaturile scad putin. Zilele viitoare se face si mai racoare
Foto: Arhiva Pixabay

Dupa zile de cuptor, miercuri ploile cuprind intreaga tara. Temperaturile scad cu cateva grade in majoritatea regiunilor, insa prea putin in sudul tarii, unde maxima va ramane in continuare caniculara, de 36 de grade in Muntenia si chiar 37 de grade in Oltenia.

Meteorologii au emis, marti, o informare potrivit careia, de miercuri, ora 12:00, pana joi, ora 23:00, instabilitatea atmosferica va fi accentuata, iar temperaturile ridicate vor crea disconfort termic.

"Vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata. Vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 de litri pe metru patrat si izolat 35 - 45 de litri pe metru patrat", anunta meteorologii.

Fenomenele vor aparea indeosebi in nordul, estul si centrul tarii, precum si in zona montana, iar in noaptea de miercuri spre joi mai ales in regiunile vestice.

De asemenea, miercuri dupa-amiaza, local in Muntenia, Oltenia si Dobrogea disconfortul termic va fi ridicat - indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unitati, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 35 de grade, izolat mai ridicate in Lunca Dunarii.

Cel mai racoare va fi Maramures, regiune pentru care meteorologii anunta o maxima de 29 de grade, si in Transilvania, unde nu se vor depasi 30 de grade. O maxima de 34 de grade este anuntata pentru Moldova.

In Capitala, cerul va fi variabil, iar temperaturile nu vor urca mai mult de 35 de grade Celsius.

Iata temperaturile maxime de miercuri in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 35 grade Celsius

Arad: 32 grade Celsius

Botosani: 27 grade Celsius

Cluj-Napoca: 27 grade Celsius

Craiova: 34 grade Celsius

Constanta: 25 grade Celsius

Iasi: 31 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 32 grade Celsius

Sibiu: 28 grade Celsius

Sulina: 25 grade Celsius

Timisoara: 33 grade Celsius

Joi, situatia nu va fi cu mult diferita, ploi fiind asteptate in intreaga tara. Totusi, instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata in nordul, centrul si estul tarii.

In ceea ce priveste temperaturile, acestea mai scad cu cateva grade. Cel mai cald va fi sudul tarii, unde maxima anuntata de meteorologi este de 34 de grade. In Dobrogea si Moldova temperaturile nu vor urca mai mult de 33 de grade, iar in Banat se vor opri la 31 de grade.

Maximum 30 de grade vor fi in Crisana si cel mult 29 in Transilvania. In Maramures temperaturile se vor opri la 26 de grade.

In Bucuresti, cerul va fi temporar noros, vor fi averse insotite de descarcari electrice si cel mult 32 de grade.

Iata temperaturile maxime de joi in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 32 grade Celsius

Arad: 30 grade Celsius

Botosani: 28 grade Celsius

Cluj-Napoca: 26 grade Celsius

Craiova: 32 grade Celsius

Constanta: 28 grade Celsius

Iasi: 31 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 32 grade Celsius

Sibiu: 28 grade Celsius

Sulina: 25 grade Celsius

Timisoara: 29 grade Celsius

Vineri, ploile se risipesc, insa procesul de racire continua, astfel ca meteorologii nu anunta maxime de peste 30 de grade decat in Oltenia si Banat.

Vezi cum va fi vremea pana pe 23 iulie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#meteo miercuri 12 iulie, #vremea joi 13 iulie, #ploi furtuni miercuri, #ploi furtuni joi, #temperaturi iulie 2017, #avertizare furtuni ANM , #meteo