Meteo: Vreme calduroasa in prima jumatate din martie - cand scapam de ploi

Luni, 03 Martie 2014, ora 14:42
3398 citiri
Meteo: Vreme calduroasa in prima jumatate din martie - cand scapam de ploi
Foto: Arhiva

Meteorologii anunta o vreme mai calduroasa decat in mod obisnuit pentru inceputul lunii martie, insa ploile nu ne parasesc inca, se arata in prognoza ANM realizata pentru perioada 3 - 16 martie.

Banat

Vremea va fi mai calduroasa decat in mod normal in prima jumatate a lunii martie, cu maxime de pana la 14 grade si minime de 3-5 grade. O scadere a valorilor termice se va inregistra in perioada 11-13 martie, insa temperaturile se vor incadra in limitele obisnuite.

In prima saptamana va ploua, insa slab si numai local, sansele de precipitatii fiind mai ridicate intre 3 si 6 martie.

Crisana

Temperaturile vor fi mai ridicate decat cele normale in prima luna de primavara, valorile cele mai ridicate fiind de 14 grade, iar cele mai scazute de 2 grade. Se va inregistra o usoara racire in perioada 11-14 martie.

Se vor semnala ploi slabe si locale in primele trei zile ale intervalului de prognoza, sansele de precipitatii crescand din nou dupa data de 11 martie.

Transilvania

In prima saptamana va fi mai cald decat in mod normal, maximele ajungand pana la 11 grade, iar minimele nocturne fiind de 1-3 grade.

In a doua saptamana, valorile termice vor fi putin mai scazute, insa obisnuite pentru luna martie. In primele trei zile se vor inregistra precipitatii, insa slabe cantitativ si numai local.

Maramures

Si aici vremea va fi mai calduroasa decat ar trebui, temperaturile maxime ajungand pana la 13 grade. Saptamana viitoare se raceste, iar minimele vor cobori chiar pana la pragul inghetului, insa valorile termice se incadreaza in mediile multianuale.

Sansele de precipitatii sunt mai mari intre 4 si 6 martie, dar si in jurul datei de 13 martie. Ploile vor fi slabe cantitativ si se vor semnala numai local.

Moldova

Martie debuteaza cu valori obisnuite pentru inceputul primaverii, de maximun 12 grade, urmand ca vremea sa se incalzeaza pana la sfarsitul saptamanii viitoare, cand cele mai ridicate valori vor atinge 12 garde. Va ploua slab si moderat intre 3 si 7 martie.

Dobrogea

Si aici va fi mai cald decat in mod normal, in special in ceea ce priveste temperaturile nocturne. Astfel, maximele se vor situa intre 8 si 12 garde, in timp ce minimele vor fi de circa 5 grade.

Va ploua, slab si doar local, pana pe data de 8 martie, probabilitatea de precipitatii fiind mai scazuta saptamana viitoare.

Muntenia

Prima jumatate a lunii martie va fi si aici mai calduroasa decat specificul perioadei, mai ales in cazul valorilor nocturne. Media temperaturilor maxime va fi de 8 grade la inceput, ajungand pana la 12 grade spre sfarsitul intervalului de prognoza. De asemnenea, minimele vor oscila in jurul valorii de 4 grade.

Va ploua in aceasta regiune, pe arii extinse, pana pe 7 martie, iar, izolat, precipitatiile vor fi mai insemnate cantitativ. Ploile se vor mai opri incepand cu saptamana viitoare, insa nu vor disparea in intregime.

Oltenia

Vreme calda si in aceasta zona, cu valori maxime de pana la 12 grade in urmatoarele doua saptamani. Minimele se vor situa in jurul temperaturii de 4 grade.

Precipitatiile pe arii extinse vor continua in prima saptamana, iar in a doua saptamana vor fi mai slabe si vor aparee numai local.

La munte

Aici va fi mai frig decat in restul tarii, insa vremea va fi normala pentru inceputul lunii martie. Maximele vor atinge 4 grade, in timp de minimele vor ajunge chiar si pana la -5 grade.

Pana pe 8 martie se vor inregistra precipitatii sub forma de ploaie, lapofita si ninsoare. Acestea se mai potoloesc pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

D.T.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#meteo martie, #vremea martie, #ploi martie, #prognoza martie , #meteo