Meteo: Vreme de primavara in toata tara

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 09:42
3167 citiri
Meteo: Vreme de primavara in toata tara
Foto: Arhiva

Iarna pare ca a uitat de tot de Romania: dupa un weekend in care meteorologii au anuntat o ninsoare care nu a mai cazut, ne asteapta o vreme cu temperaturi de primavara.

Nord, vest si centru

In Maramures si in nordul Transilvaniei este posibil ca, pe ici, pe colo, sa cada precipitatii mixte slabe, iar vantul sa fie alert. In sudul Transilvaniei, in Banat si in Crisana va fi soare, insa local se poate forma ceata, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Meteo: Vreme rece, ninsori si vant

Maximele termice care se vor inregistra in cursul zilei de luni vor fi mai ridicate fata de cele inregistrate duminica: zero grade la Miercurea Ciuc, 2 grade la Cluj Napoca, 3 grade la Brasov si la Targu Mures, 4 grade la Baia Mare si 5 grade la Sibiu.

Cele mai mari temperaturi se vor inregistra in Campia de Vest: 6 grade la Satu Mare, 9 grade la Oradea si la Arad si 10 grade la Timisoara.

Sud

In sudul tarii, vremea va fi frumoasa. Desi ceata a fost prezenta in unele regiuni inca de la primele ore ale diminetii de luni, a rasarit soarele si risipit-o. Si in sudul Romaniei, temperaturile vor fi peste cele obisnuite pentru aceasta data: de la 5 grade la Braila, Slobozia si la Giurgiu pana la 8 la Drobeta Turnu Severin.

Est, Dobrogea si Moldova

Vreme asemanatoare si in Dobrogea, cu soare, nori putini si temperaturi de inceput de primavara: 5 grade la Cernavoda si la Constanta si 6 la Tulcea.

In Moldova si in sudul regiunii va fi ceata insotita de soare, in timp ce mai spre nord, norii vor fi mai densi si nu vor lasa sa treaca nicio raza de soare. Valorile termice se situeaza intre 4 grade la Galati, 5 la Bacau, Iasi si Suceava si 6 la Botosani si la Piatra Neamt.

Bucuresti

Ziua de luni aduce vreme frumoasa si in Capitala: chiar daca dimineata a fost destul de frig, minus 4 grade, mercurul din termometru va urca pana in jurul valorii de 5 grade Celsius spre amiaza.

Ziua se arata placuta, cu soare, putini nori si vant slab. La amiaza maxima prognozata de meteorologi este de 5-6 grade, valoare cu 2-3 grade mai mare decat normala datei din calendar.

Vremea la munte

Zi frumoasa si calda si la munte. Norii vor acoperi cerul doar prin Muntii Apuseni si prin nordul Carpatilor Orientali, unde, izolat, sunt posibile ninsori slabe. In celelalte masive, nori putini si destul soare. Regimul termic va fi peste cel obisnuit in aceasta perioada a anului, ceea ce poate determina diminuarea stratului de zapada existent.

Marti

Vremea ramane in general frumoasa si marti, cand in zonele joase din sudul tarii si in depresiuni ceata va fi din nou prezenta. In nord-vestul si in nordul tarii, norii vor fi mai grosi si este posibil sa si cada cativa stropi de poaie.

In celelalte regiuni va fi soare din belsug, iar temperaturile vor fi pe masura. La amiaza valorile acestora vor fi cuprinse intre 4 grade la Miercurea Ciuc si 11 grade la Drobeta Turnu Severin, iar in Dealurile de Vest temperatura va depasi 11 grade.

Vreme placuta marti si in Capitala, cu cer variabil, soare si vant slab. Meteorologii prognozeaza o maxima de 9 grade.

Miercuri

Meteo: Avertizare de vant puternic si ninsori

Miercuri, norii devin mai consistenti in vestul, centrul si in nordul tarii. In aceste regiuni, spre seara si in cursul noptii, vor cadea precipitatii, la inceput ploaie, apoi si lapovita. In sud si in sud-est, exceptand ceata de dimineata, ramane vreme buna.

Valorile termice indica inca o zi calda, cu maxime cuprinse intre 2-3 grade in estul Transilvaniei si pana la 10 grade in vestul Olteniei. In Bucuresti, ziua va incepe cu putina ceata, dar soarele o va risipi repede. Maxima prognozata este in jur de 8 grade Celsius.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#vreme frumoasa, #cald Romania, #temperaturi ridicate, #prognoza meteo Romania , #meteo
Comentarii