Meteo: Weekend cu vreme rece, de stat in casa

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 10:40
2391 citiri
Meteo: Weekend cu vreme rece, de stat in casa
Foto: Arhiva

Weekendul debuteaza cu vreme rece si ninsori in mai multe regiuni ale tarii. Vantul va avea intensificari pe litoral, iar ceata se va lasa dimineata si in timpul noptii.

Sambata, valorile termice din timpul zilei se vor incadra intre -1-0 grade in Moldova si 9-10 grade in extremitatea de sud-vest a tarii, iar temperaturile minime vor fi cuprinse intre -5 si 3 grade.

Vor cadea cativa fulgi de nea la munte, in Moldova si Transilvania, iar in Dobrogea, Muntenia si estul Olteniei vor fi precipitatii mixte, trecatoare.

Vantul va sufla ceva mai nervos la malul marii, iar ceata se va lasa pe arii restranse, dimineata si noaptea, mai ales in jumatatea de est a teritoriului.

In Bucuresti, mercurul din termometre nu va trece de 5-6 grade, iar minimele vor oscila in jurul valorii de 2 grade. Sunt asteptate si cateva ploi slabe, iar vantul va sufla slab pana la moderat.

La Baia-Mare vor fi 7 grade, la Brasov 4 grade, la Cluj-Napoca 7 grade, la Constanta 6 grade, la Craiova 8 grade, la Galati 5 grade, la Iasi 2 grade, la Suceava 2 grade, iar la Timisoara 8 grade.

Duminica, vremea va fi mai rece decat ar fi normal in aceasta perioada, cu maxime situate intre 0 si 8 grade si minime de -6 pana la 3 grade. Va ninge slab in Moldova si la munte, iar seara si noaptea in Oltenia, Muntenia si Transilvania. Se va semnala ceata la orele diminetii si in timpul noptii, iar vantul va avea unele intensificari pe litoral.

La Bucuresti vor fi 5 grade, la Baia-Mare 7 grade, la Brasov 6 grade, la Cluj-Napoca 6 grade, la Constanta 6 grade, la Craiova 6 grade, la Galati 4 grade, la Iasi 2 grade, la Suceava 1 grade, iar la Timisoara 8 grade.

In timp ce iarna incepe sa isi arate coltii in Romania, specialistii meteo anunta ca luna octombrie 2014 a fost cea mai calda inregistrata pe Pamant, de la inceputul masuratorilor de temperatura, respectiv 1880, pana in prezent, potrivit datelor furnizate de agentia National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) si preluate de Eco Watch.

D.T.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#vremea weekend, #meteo weekend, #octombrie record cald , #meteo