Meteo: Vreme rece, ploi insistente

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 09:26
3077 citiri
Meteo: Vreme rece, ploi insistente
Foto: Arhiva

Primavara ne arata din nou ca este anotimpul capriciilor. Vremea rea, norii aducatori de ploaie, descarcarile electrice si vantul in rafale pun stapanire pe toate regiunile, iar maximele abia ating 19 grade Celsius.

Miercuri este in vigoare avertizarea meteo de vreme rea, atentionare care este valabila pana joi, la ora 09:00. Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se vor inregistra averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in toate regiunile tarii.

In sud-vestul, sudul si estul teritoriului, precum si in zonele de deal si de munte, cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 30 l/mp, iar in zonele montane vor fi conditii de lapovita si grindina.

Pentru bucuresteni, umbrela va fi miercuri un accesoriu obligatoriu. Cerul innorat, ploile accesorizate de descarcari electrice si vantul agitat vor domina peisajul meteorologic. Soarele nu mai are nicio putere, iar termometrele nu vor indica mai mult de 17 grade la amiaza.

Nici in Dobrogea nu se anunta vreme mai buna. Valorile maxime ajung la 16 grade la Constanta si 17 la Tulcea, iar vantul capata din ce in ce mai multa putere.

Ziua de miercuri aduce maxime modeste in Moldova. Vor fi 11 grade la Suceava, 14 grade la Piatra Neamt, Botosani si Bacau, 15 grade la Iasi si Vaslui si 16 grade la Focsani si la Galati.

In sudul tarii, valorile termice mai scad cateva grade, iar ploile si descarcarile electrice nu ocolesc nici aceasta zona. Se vor inregistra 15 grade la Buzau, Ramnicu Valcea si Targu Jiu, 17 grade la Drobeta Turnu Severin si la Craiova, 17 grade la Alexandria si 19 de grade la Giurgiu si la Calarasi.

Ploile vor domina peisajul meteo si in vestul arcului carpatic. Meteorologii prognozeaza, pentru miercuri, doar 11 grade la amiaza la Miercurea Ciuc, 13 grade la Brasov si 18 grade la Oradea, Satu Mare si Baia Mare.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#meteo vremea 18 aprilie, #prognoza meteo miercuri Bucuresti, #prognoza meteo 18 aprilie , #meteo