Meteo: Vreme rece, vijelii si ... ploi murdare

Joi, 30 Mai 2013, ora 09:15
3122 citiri
Meteo: Vreme rece, vijelii si ... ploi murdare

Dupa cateva zile de vara autentica, vremea schimba foaia: temperaturile scad cateva grade si se intorc furtunile si vijeliile.

De altfel, de joi de la ora 10:00 si pana vineri la ora 18:00 este in vigoare o avertizare a meteorologilor, care au anuntat ca va creste instabilitatea atmosferica, revin vijeliile si grindina apare din nou in tabloul termic.

Totodata, Romania se va confrunta in urmatoarele doua zile cu un fenomen ciudat: ploaia rosie sau ploaia murdara. Astfel, din cer vor cadea picaturi incarcate cu nisip adus de curentii de aer din nordul Africii, din desertul saharian.

In urma ploilor, se va depune un strat subtire de praf, fenomenul fiind de asteptat mai ales in sudul tarii.

Avertizare meteo: Revin vijeliile si grindina in toata tara

Praful de origine sahariana prezent si pe teritoriul Romaniei in ultimele zile este in concentratii reduse si va scadea treptat pana vineri, dar precipitatiile prognozate pot antrena astfel de particule spre sol, mentioneaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

In Bucuresti, instabilitatea atmosferica e tot mai accentuata dupa-amiaza cand norii acopera temporar cerul si lasa averse insotite intensificari ale vantului ce pot avea aspect de vijelie. Vor fi chiar si conditii de grindina, iar ploaia rosie se va face simtita si in Capitala. Pana la amiaza, insa, vom avea 28-29 de grade Celsius.

In regiunile intracarpatice, norii s-au instalat inca din cursul noptii. Instabilitate in Banat si Crisana si treptat si in Maramures si Transilvania. Meteorologii anunta, pentru joi, averse si izolat grindina si vijelii.

Termometrele vor arata 21 de grade la Oradea, 24 la Timisoara si Cluj Napoca, 27 de grade la Bistrita si Sibiu si 28 de grade la Brasov.

In sud, vor fi maxime cuprinse intre 27 si 30 de grade, cu cele mai ridicate valori in Baragan. Spre dupa-amiaza, insa, norii cuprind intreaga regiune si se vor inregistra ploi insotite de tunete si fulgere.

In Moldova, la amiaza vor fi 29 de grade in Galati, Vaslui si Iasi si 26 la Piatra Neamt si Suceava. Spre seara, insa, isi fac aparitia furtunile.

Vineri, norii grosi care lasa ploi torentiale pe arii extinse, insotite de descarcari electrice, acopera temporar estul tarii si zonele montane. In celelalte regiuni, vremea se amelioreaza, adica norii se mai raresc si doar pe arii restranse mai lasa ploi de scurta durata. Maximele scad, insa, asa ca nu vom avea mai mult de 24-25 de grade in termometre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#meteo vremea prognoza, #meteo vremea joi, #meteo prognoza Bucuresti , #meteo