Meteo: Vremea continua sa se raceasca, vantul sufla puternic

Joi, 18 Februarie 2016, ora 10:06
3027 citiri
Meteo: Vremea continua sa se raceasca, vantul sufla puternic
Foto: Arhiva Ziare.com

Vremea continua sa se raceasca in urmatoarele doua zile, insa valorile termice se mentin mai ridicate decat in mod specific in ultima luna de iarna.

Joi, vremea se raceste usor in toata tara, insa temperaturile tot raman mai ridicate decat in mod normal in luna februarie. Valorile termice maxime vor fi cuprinse intre 3-4 grade in nordul Moldovei si 15-16 grade in Crisana, iar cele minime se vor situa intre -2 si 8 grade. Cerul va fi acoperit de nori in toate regiunile si vor cadea ploi in vest si sud-vest, iar in restul tarii doar pe arii restranse.

In zonele inalte de la munte vor cadea inclusiv precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla cu putere mai ales in sudul Banatului. Dimineata sunt conditii de ceata.

Vremea se raceste si in Bucuresti, insa tot va fi mai cald decat in mod normal la aceasta data. Mercurul din termometre va indica 8 grade, iar in timpul noptii se vor inregistra 2-3 grade. Norii vor fi prezenti pe cer toata ziua, iar vantul va avea unele intensificari. Este posibil sa cada cateva picaturi de ploaie sau sa burniteze.

Se vor inregistra maxime de 5 grade la Bacau, 6 la Iasi, 7 la Constanta si Craiova, 9 la Brasov, 11 la Cluj, 13 la Timisoara si 15 la Oradea.

De asemenea, meteorologii au emis avertizari de tip cod galben de vant, valabile joi in mai multe judete. Astfel, pana la ora 11:00, vantul va sufla cu putere in Timis si Caras-Severin, unde se vor semnala intensificari locale ale vantului, care la rafala vor atinge si depasi viteze de 70-80 km/h.

De asemenea, o atentionare meteo vizeaza, pana la ora 14:00, judetul Sibiu, unde vantul va avea intensificari ce vor atinge si depasi local 60-65 km/h la rafala, iar la munte peste 70 km/h.

Temperaturile vor continua sa scada si vineri, cand ziua vor fi intre 3 si 11 grade, iar noaptea intre -3 si 5 grade. Cerul va fi innorat si va ploua temporar pe arii relativ extinse, in afara de sud-estul tarii, unde va ploua local.

La munte si in jumatatea de nord a Moldovei vor cadea precipitatii si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va prezenta unele intensificari in zonele montane, iar izolat vor fi conditii de ceata.

D.T.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#vremea joi, #vremea vineri, #meteo joi, #meteo vineri , #meteo