Meteo: Vremea in urmatoarele trei luni - cand vin ninsorile

Duminica, 04 Noiembrie 2012, ora 16:49
9391 citiri
Meteo: Vremea in urmatoarele trei luni - cand vin ninsorile

Temperatura in urmatoarele trei luni, ca si precipitatiile, se apropie de normele climatologice in majoritatea regiunilor tarii, cu exceptia sudului si sud-estului, unde este posibil sa fie mai cald, estimeaza meteorologii.

Conform estimarilor sezoniere realizate de Centrul european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, publicate de Administratia Nationala de Meteorologie, in noiembrie, vremea va fi apropiata de normele climatologice, doar in aceasta luna in sud si sud-est estimandu-se o posibila scadere a temperaturilor sub media de 4 grade Celsius.

Daca in aceste regiuni precipitatiile se mentin in limitele obisnuite insa, in restul tarii este posibil sa ploua mai mult.

Spre 0 grade Celsius se va ajunge in tara abia in decembrie, cand in sud si sud-est va fi mai cald. Tot in decembrie se asteapta si primele ninsori. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi peste medie in cea mai mare parte a teritoriului, iar in sud-est si local in vestul tarii acestea se vor situa in limitele normale de 43,2 ml/mp, potrivit sursei citate.

In prima luna din 2013, temperaturile medii lunare vor inregistra valori apropiate de mediile climatologice (minus 3,1 grade Celsius) in majoritatea zonelor, iar local, in sudul si sud-estul tarii, sunt posibile temperaturi mai ridicate decat normalul perioadei.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de media climatologica (37,2 litri/metrul patrat) in majoritatea regiunilor tarii.

D.R.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#meteo vremea prognoza zapada, #meteo vremea trei luni, #meteo zapada noiembrie decembrie , #meteo