Meteo: Vremea se schimba spre seara

Sambata, 28 Mai 2016, ora 10:54
3948 citiri
Meteo: Vremea se schimba spre seara
Foto: Arhiva Ziare.com

Ultimele zile ale saptamanii vor fi insotite de vreme calda, bogata in precipitatii si descarcari electrice. Cel mai mult va ploua in estul si sud-estul tarii, dar si la munte, in special dupa-amiaza.

Ziua de sambata va fi calda, temperaturile maxime depasind mediile normale pentru acest final de luna mai. Insa, dupa-amiaza si seara cerul se va innora, se vor inregistra averse insotite de descarcari electrice, iar pe alocuri vantul va bate in rafale, in special in Dobrogea si in Muntenia. Izolat va cadea grindina.

Conditii de ploaie se vor inregistra si in celelalte zone, dar pe arii restranse.

Maximele la amiaza vor atinge chiar si 30 de grade, cele mai ridicate temperaturi urmand sa se inregistreze in Campia de Vest.

La Arad si Timisoara vor fi 30 de grade, la Satu Mare 29 de grade, la Cluj Napoca 29 de grade, la Craiova 28 de grade, la Brasov 25 de grade, la Giurgiu 28 de grade, la Constanta 23 de grade, la Galati 26 de grade, la Iasi 27 de grade, iar la Suceava 25 de grade Celsius.

In Bucuresti, vremea va fi usor mai calda decat in mod normal, iar dupa-amiaza si seara s-ar putea sa ploua. Maxima zilei de sambata este de 28 de grade Celsius.

La munte, vremea va fi calda, insa spre seara innorarile se vor accentua si vor cadea averse, insotite de frecvente descarcari electrice si intensificari de vant. Maximele vor oscila in jurul valorii de 19 grade.

Si pe litoral vremea se incalzeste usor, mercurul termometrelor inregistrand valori de 20-22 de grade Celsius, dar apa marii va ramane rece - doar 16-17 grade. Spre seara sunt conditii sa cada ploi slabe.

In zilele urmatoare vremea nu va cunoaste schimbari semnificative. Zilele vor fi calde, placute, numai bune pentru drumetii. Nu uitati sa va luati umbrelele, pentru ca ploaia sa nu va ia prind surprindere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Meteorologii anunţă temperaturi mai coborâte decât cele specfice acestei perioade în cea mai mare parte a ţării şi ploi, săptămâna viiitoare. Ulterior, inclusiv în primele trei...
Vreme rece până sâmbătă dimineață în cea mai mare parte a țării. Județele unde va fi cod galben de vânt puternic
Vreme rece până sâmbătă dimineață în cea mai mare parte a țării. Județele unde va fi cod galben de vânt puternic
Meteorologii anunță că vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, 20 aprilie, iar în unele zone noaptea se va forma brumă. De asemenea, ANM a emis...
#prognoza meteo, #vremea mai 2016 , #meteo