Meteo: Weekend cu ploi si praf saharian

Sambata, 09 Aprilie 2016, ora 08:52
2721 citiri
Meteo: Weekend cu ploi si praf saharian
Foto: Ziare.com

Vremea devine instabila sambata si se raceste usor. Vor fi innorari si se vor semnala averse insotite de descarcari electrice pe arii relativ extinse in jumatatea de vest a tarii si local in rest.

De altfel, meteorologii au emis o atentionare de ploi valabila incepand de sambata dimineata, de la ora 11:00, pana luni seara, la ora 23:00.

Vin ploile in weekend! Informare meteo de vreme rea

"In intervalul mentionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, in cursul zilei de sambata, in jumatatea vestica a teritoriului si in zonele de munte, iar incepand cu noaptea de sambata spre duminica, mai ales in regiunile sudice, centrale si ulterior in cele estice.

Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat, indeosebi in zonele de deal si de munte, 40-50 l/mp. Ploile vor avea si caracter torential si vor fi insotite de descarcari electrice si izolat de grindina", transmite ANM.

De asemenea, meteorologii avertizeaza ca precipitatiile pentru aceasta perioada "pot antrena spre sol particulele de praf saharian, dar in concentratii reduse".

Temperaturile maxime vor fi mai scazute fata de vineri, dar se vor mentine mai ridicate decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada in regiunile extracarpatice, astfel incat vor fi cuprinse intre 14 grade pe litoral si 24 de grade in sudul Munteniei.

Se vor inregistra 17 grade la Constanta, 18 la Timisoara, 19 la Suceava, Craiova, Cluj si Brasov, 20 la Baia Mare si 22 de grade la Galati si Iasi.

Si in Bucuresti va fi o vreme mohorata si mai rece decat vineri. Vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi de 22...23 de grade.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#meteo sambata, #meteo weekend, #vremea sambata , #meteo