Meteo: Weekend rece, cu ploi si lapovita

Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 11:04
2305 citiri
Meteo: Weekend rece, cu ploi si lapovita
Foto: Flickr

Weekendul debuteaza cu vreme instabila si rece. Norii grosi, aducatori de ploaie, pun stapanire pe majoritatea regiunilor, iar ploile vor fi insotite de tunete si fulgere.

Dimineata vom avea bruma in nordul si centrul tarii, dar si in zonele deluroase din restul teritoriului. Temporar va ploua in toate regiunile, iar in masivele montane din regiunile nordice se vor inregistra precipitatii mixte. Si vantul se inteteste, iar maximele mai scad 3-4 grade.

In Bucuresti, vremea va fi in general instabila. Norii acopera din cand in cand cerul si vor cadea ploi slabe de scurta durata, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla si el ceva mai tare, iar termometrele vor indica, timid, cel mult 19-20 de grade.

Ploi si vant intens vor fi si la Miercurea Ciuc, unde mercurul va indica totusi pana la 21 de grade Celsius.

La Brasov, se vor inregistra 16 grade, la Baia Mare 19 si 20 la Satu Mare. Sfarsitul de saptamana vine cu 20 grade Celsius la Oradea si Timisoara.

La Braila se vor inregistra 18 grade la Calarasi, 20 la Buzau si 22 grade la Drobeta Turnu Severin. La Tulcea si Constanta, termometrele indica 16 de grade, iar la Craiova mercurul va urca in termometre pana la 22 de grade Celsius.

Duminica Floriilor va fi si mai neprietenoasa. Vremea se va raci accentuat, iar ploile vor deveni si mai indraznete. Cantitatile de apa vor depasi local 15 - 20 de litri pe metru patrat si izolat 30 de litri pe metru patrat. In nordul Moldovei termometrele abia daca mai indica 6 grade, valoare sub normele climatologice normale pentru aceasta perioada.

De asemenea, in aceasta zona nu sunt excluse ceva lapovite, iar la munte este posibil sa ninga.

Si Capitala va avea parte de o zi mult mai rece decat ar fi normal pentru aceasta data din calendar, cu valori maxime de cel mult 16 grade. Umbrela este, duminica, un accesoriu obligatoriu, iar soarele abia daca se mai zareste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vremea meteo 7 aprilie, #prognoza meteo weekend Bucuresti, #vremea Florii Bucuresti meteo , #meteo