Meteo: Zile de vara, dar tot nu scapam de ploi - prognoza pe urmatoarele 2 saptamani

Luni, 23 Iunie 2014, ora 20:19
3804 citiri
Meteo: Zile de vara, dar tot nu scapam de ploi - prognoza pe urmatoarele 2 saptamani
Foto: Arhiva

Zile insorite la inceputul acestei saptamani in majoritatea regiunilor tarii, insa tot nu scapam de ploi in urmatoarea perioada, se arata in prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 23 iunie-6 iulie.

Banat

Saptamana aceasta debuteaza cu vreme calduroasa, maximele ajungand la o medie de 28-29 de grade. La jumatatea saptamanii se mai racoreste, cele mai ridicate valori fiind de cel mult 24 de grade.

Apoi, vremea se mentine frumoasa pana la sfarsitul intervalului de prognoza, cu maxime de 27-28 de grade, fiind posibile chiar valori de 30 de grade la sfarsitul saptamanii viitoare. In aceasta perioada, minimele vor oscila in jurul valorilor de 11-12 grade.

Sunt asteptate precipitatii mai ales in intervalul 24-27 iunie, cand se pot semnala si averse in cantitati semnificative.

Crisana

Saptamana aceasta va fi destul de racoroasa pentru luna iunie, cu maxime de 22-24 de grade, insa vremea se incalzeste din 28 iunie, maximele ajungand la 26 de grade.

De asemenea, mediile nocturne vor fi de 10-13 grade in prima saptamana, urmand sa creasca usor in a doua parte a intervalului. Sansele de precipitatii sunt mai mari in perioada 24-27 iunie, cand sunt posibile cantitati importante de apa.

Transilvania

Luni si marti, vremea va fi placuta, cu maxime de 25-26 de grade, insa temperaturile scad la mijlocul saptamanii, ajungand la valori termice de 20 de grade. Pana la sfarsitul intervalului, vremea va avea oscilatii destul de mici de temperatura, acestea fiind cuprinse, in general, intre 24 si 26 de grade.

Minimele vor oscila in jurul valorilor de 11-12 grade. Se vor semnala ploi frecvente in perioada 24-26 iunie, dar si in jurul datei de 1 iulie, cand sunt posibile averse ceva mai insemnate cantitativ.

Maramures

Pana pe 28 iunie, vremea va fi, in general, racoroasa, cu valori termice de 20-22 de grade. Apoi se incalzeste putin, temperaturile osciland in jurul valorii de 25 de grade. De asemenea,, minimele vor fi cuprinse intre 9 si 11 grade.

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata pe parcursul intervalului de prognoza si va aduce precipitatii importante cantitativ in intervalele 24-26 iunie si 29 iunie-1 iulie.

Moldova

Pe tot parcursul intervalului de prognoza va fi placut in aceasta regiune, cu mexime de 24-26 de grade, exceptie facand cateva zile de la mijlocul acestei saptamani, cand valorile maxime vor ajunge la 20 de grade.

Valorile termice nocturne vor fi cuprinse intre 11 si 12 grade. Ploi mai insemnate cantitativ sunt asteptate in perioada 24-26 iunie, precum si in jurul datei de 1 iulie.

Dobrogea

Vremea va fi normala pentru aceasta perioada, cu temperaturi de 24-26 de grade pe tot parcursul urmatoarelor doua saptamani, fiind asteptate valori ceva mai ridicate in primele zile si dupa data de 30 iunie.

Precipitatiile sunt asteptate in perioada 24-26 iunie, ploi mai insemnate cantitativ fiind posibile in noaptea de marti spre miercuri.

Muntenia

Inceputul acestei saptamani este marcat de o vreme foarte calduroasa, cu maxime de 28-30 de grade, insa la mijlocul ei se va inregistra o scadere a temperaturilor, care vor oscila intre 24 si 26 de grade. De la inceputul lunii viitoare se mai incalzeste cu cateva grade.

Totodata, minimele termice vor fi cuprinse intre 13 si 16 grade. Instabilitatea atmosferica este destul de mare in perioada 24-26 iunie si din nou in jurul datei de 1 iulie, cand se pot semnala averse mai insemnate cantitativ.

Oltenia

Luni si marti, temperaturile maxime vor atinge 28-30 de grade, insa apoi se racoreste putin, valorile termice incadrandu-se intre 24 si 25 de grade. Luna iulie va debuta cu valori normale pentru a doua luna de vara, respectiv de 27-28 de grade.

In acelasi timp, minimele se vor incadra in specificul perioadei, cu valori situate intre 13 si 16 garde. Precipitatii mai importante sunt posibile intre 24 si 26 iunie, dar si in jurul datei de 1 iulie. In aceste perioade se pot inregistra cantitati semnifiactive de apa.

La munte

Saptamana debuteaza cu temperaturi destul de ridicate, de 14-16 grade ziua si 8-9 grade noaptea. Vremea se racoreste de la mijlocul saptamanii, insa din 29 iunie valorile incep din nou sa creasca.

Ploi frecvente sunt asteptate in perioada 24-29 iunie, cand sunt posibile si cantitati de apa ceva mai mari.

D.T.

Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
#vremea iunie, #vremea iulie, #prognoza doua saptamani, #meteo iunie, #meteo iulie , #meteo