Meteo: Zile fierbinti, si la propriu, si la figurat

Luni, 06 Iulie 2015, ora 10:32
2931 citiri
Meteo: Zile fierbinti, si la propriu, si la figurat
Foto: Ziare.com

Saptamana incepe cu temperaturi ridicate in toata tara, regiunile vestice si nord-vestice fiind marcate de canicula. Cateva judete vor fi sub cod galben, valul de caldura urmand sa se intensifice si sa se extinda in toata tara, avertizeaza meteorologii.

Din acest motiv, comandamentul de urgenta a fost convocat pentru ora 15:00 la Guvern, urmand sa se discute masurile ce vor fi luate pentru a preintampina posibilele efecte ale acestor zile toride de vara.

Vom avea parte, asadar, de zile fierbinti atat la propriu, cat si la figurat, daca ne gandim la ceea ce se intampla in Grecia, una dintre destinatiile de vacanta preferate de romani.

La noi, in vest si nord-vest mercurul termometrelor va urca pana la 35-37 de grade Celsius, iar indicele de conform termic va depasi pragul critic de 80 de unitati.

In restul tarii, maximele vor fi ceva mai scazute, dar pe alocuri se vor inregistra la amiaza 35-36 de grade Celsius, insa pe arii restranse. Meteorologii spun ca se asteapta ploi trecatoare insotite de descarcari electrice in sud-est si la munte.

La Arad vor fi 35 de grade Celsius, la Timisoara 37 de grade, la Satu Mare 35 de grade, la Cluj Napoca 32 de grade, la Craiova 34 de grade, la Brasov 31 de grade, la Giurgiu 34 de grade, la Constanta 26 de grade, la Galati 32 de grade, la Iasi 34 de grade, iar la Suceava 30 de grade.

In Bucuresti, vremea va continua sa se incalzeasca, temperatura maxima prognozata pentru luni fiind de 33 de grade Celsius.

Pe litoral, ziua de luni se anunta una prielnica pentru cei aflati in vacanta.Cerul va fi senin, fara nori, iar temperatura maxima va atinge 27 de grade Celsius. Vantul va adia si nu exista riscul sa ploua.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
#prognoza meteo, #vremea iulie , #meteo