Meteo: Ziua ne arde soarele, seara ne ploua - prognoza pe 2 saptamani

Luni, 14 Iulie 2014, ora 14:42
4470 citiri
Meteo: Ziua ne arde soarele, seara ne ploua - prognoza pe 2 saptamani

Vreme de vara in urmatoarele doua saptamani, insa specialistii vin si cu vesti proaste: in unele regiuni va ploua in fiecare zi, potrivit prognozei pentru perioada 14-27 iulie, realizata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Banat

Vremea va fi mai calduroasa decat in mod normal, temperaturile maxime incadrandu-se, in medie, intre 28 si 31 de grade, cele mai "fierbinti" zile fiind 20, 21 si 27 iulie.

Temperaturile minime vor creste usor la inceputul saptamanii si se vor mentine constante pana la sfarsitul intrevalului de prognoza. Sanse mai mari de precipitatii sunt in perioada 14-19 iulie, precum si intre 21 si 25 iulie. Atunci sunt asteptate cantitati de apa ceva mai insemnate.

Crisana

Prima saptamana va fi caracterizata de o vreme obisnuita pentru jumatatea lunii iulie, cu maxime de 30 de grade si minime de 14-16 grade. Temperaturile scad cu 2-3 grade la inceputul saptamanii viitoare, insa de miercuri se incalzeste treptat.

Probabilitatea de ploi este ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza, fiind asteptate averse cu tunete si fulgere. Precipitatiile vor avea caracter torential mai ales in jurul datei de 17 iulie si in perioada 21-23 iulie.

Transilvania

Temperaturile maxime, normale pentru aceasta perioada, vor fi cuprinse intre 26 si 28 de grade, fiind asteptate variatii ale valorilor termice pe 17 iulie si intre 22 si 25 iulie. Cele mai scazute temperaturi se vor situa in jurul valorii de 14 grade.

Sunt asteptate precipitatii pe tot parcursul urmatoarelor doua saptamani, acestea semnalandu-se pe arii extinse si in cantitati mai mari intre 16 si 19 iulie, dar si in intervalul 22-23 iulie.

Maramures

Saptamana aceasta va fi marcata de o vreme obisnuita pentru luna iulie, cu temperaturi maxima de 28-29 de grade. Intre 22 si 25 iulie se mai raceste putin, insa temperaturile cresc din nou pana la sfarsitul intervalului de prognoza.

Minimele termice vor fi cuprinse intre 14 si 16 grade. Sunt asteptate precipitatii slabe in fiecare dupa-amiaza, fiind posibile ploi mai insemnate cantitativ intre 21 si 26 iulie.

Moldova

Media valorilor maxime se va mentine la 28 de grade pe parcursul urmatoarelor doua saptamani, in vreme ce temperaturile nocturne vor fi cuprinse intre 15 si 17 grade.

Sanse de precipitatii in cantitati mai importante vor fi in intervalul 15-18 iulie si in perioada 22-24 iulie. In rest, s-ar mai putea semnala ploi slabe, insa izolat si de scurta durata.

Dobrogea

Vreme obisnuita in aceasta regiune, cu maxime de 29 de grade si minime de 18-19 grade. Valorile termice vor scadea usor in intervalul 16-18 iulie, insa vor reveni la circa 30 de grade pana la sfarsitul saptamanii urmatoare.

Sansele de averse insotite de descarcari electrice sunt mai ridicate intre 15 si 23 iulie. In rest, sunt asteptate ploi, slabe, de scurta durata, in special dupa-amiaza.

Muntenia

Vremea se mentine calduroasa in primele trei zile ale acestei saptamani, iar apoi temperaturile scad usor pana la 28 de grade. Saptamana viitoare va fi caracterizata de valori maxime de 30-31 de grade si minime de circa 17 grade.

Meteorologii se asteapta la averse ceva mai insemnate cantitativ in perioada 15-18 iulie si din nou pe 22 iulie. In restul intervalului, sunt posibile ploi slabe, insa de scurta durata si pe arii restranse.

Oltenia

Pana la sfarsitul saptamanii, temperaturile maxime vor ajunge la 30 de grade, iar in perioada 22-25 iulie vremea se raceste usor, valorile coborand la 28 de grade, insa apoi se incalzeste din nou. Valorile nocturne se vor incadra, in medie, intre 15 si 17 grade.

Sunt asteptate ploi slabe in fiecare dupa-amiaza a intervalului de prognoza, precipitatii in cantitati mari si pe arii extinse fiind probabile intre 15 si 18 iulie si in perioada 21-23 iulie.

La munte

Aici va fi mai cald decat ar fi normal pentru aceasta perioada, maximele fiind cuprinse intre 18 si 21 de grade, mai cald fiind la sfarsitul intervalului de prognoza. Totodata, valorile nocturne se vor situa intre 9 si 12 grade.

Sunt asteptate averse in fiecare zi, insa precipitatii in cantitati mari si pe arii extinse se vor semnala intre 14 si 20 iulie, precum si in perioada 21-24 iulie.

D.T.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#meteo iulie, #vremea iulie, #meteo doua saptamani, #vremea doua saptamani , #meteo