Ninsori si ger pana pe 2 februarie - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 12:58
10783 citiri
Ninsori si ger pana pe 2 februarie - prognoza meteo pe doua saptamani

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza pentru urmatoarele doua saptamani, iar vestile nu sunt tocmai bune pentru zilele care urmeaza.

Banat

Temperaturile scad treptat pana pe 27 ianuarie, racirea fiind mai accentuata in urmatoarele 3 zile. Maximele diurne ajung vor ajunge la 14 grade Celsius in prima zi, dar vor scadea pana la 2 grade in jurul zilelor de 26 si 27 ianuarie.

Minimele nocturne vor scadea de la 6 - 7 grade la inceputul intervalului, ajungand chiar pana la -4 grade la sfarsitul acestei saptmani, insa vor creste treptat saptamana viitoare, ajungand la maxime de 3 - 4 grade ziua, respectiv minime intre -3 si -2 grade in timpul noptii.

Sanse de precipitaii vor fi mai mult in primele zile ale intervalului, cand va

ploua temporar. Precipitatiile revin dupa data de 24 ianuarie, cand vor fi mai ales ploi, dar si lapovite sau ninsori slabe cantitativ.

Crisana

Maximele termice scad zilele acestea de la 13 grade pana la circa 1 grad spre sfarsitul saptamanii, cand regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei.

Temperaturile vor creste usor la inceputul saptamanii urmatoare, ajungand la medii de 2 - 4 grade in intre 28 ianuarie si 2 februarie. Minimele nocturne raman pozitive la inceputul intervalului, dar din 23 ianuarie vor scadea sub limita de inghet, ajungand -5 grade in jurul datei de 27 ianuarie si urcand usor spre -3 grade la inceputul lui februarie.

Vor fi ploi slabe in primele zile ale perioadei de prognoza, iar in jurul datei de 25 ianuarie precipitatiile revin, insa ele vor fi mixte.

Transilvania

Pana pe 26 ianuarie, maximele scad cu pana la 10 grade Celsius, ajungand sa fie situate intre -2 si -1 grad, dupa care vremea se incalzeste din nou. Intre 29 ianuarie si 2 februarie, maximele diurne vor atinge 1 grad Celsius, apropiata de normalul perioadei.

Minimele devin usor negativa dupa primele trei zile ale intervalului prognozat, iar cel mai frig va fi intre 26 si 28 ianuarie, cand temperaturile nocturne vor scadea pana la -9 grade Celsius.

Sansele de precipitatii vor fi mai ridicate intre 20 si 23 ianuarie, cand va ploua slab. Precipitatiile revin dupa 25 ianuarie, cand vor fi precipitatii slabe mixte.

Maramures

La inceputul intervalului vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada a anului, cu maxime diurne de 9 - 10 grade si minime nocturne de 3 - 4 grade.

Pe 22 - 23 ianuarie se va inregistra o racire accentuata, maximele ajungand pana la -1 - 0 grade intre 24 si 27 ianuarie, in timp ce minimele termice vor cobori spre -7 grade Celsius. Dupa 28 ianuarie se estimeaza o tendinta de usoara incalzire, cand vor fi maxime de 1 - 2 grade si minime -4 grade Celsius.

In primele zile ale intervalului vor fi ploi slabe cantitativ, urmand ca in jurul datei de 25 ianuarie ploile sa revina si sa cada trecator.

Moldova

In prima saptamana, maximele scad de la 2 la -8 grade Celsius, urmand ca in a doua saptamana sa creasca pana la 1 grad.

Temperaturile nocturne vor scadea de la 1 grad la -11 grade Celsius in prima saptamana, urmand sa creasca pana la -4 grade la sfarsitul perioadei de prognoza.

In primele zile ale intervalului de prognoza vor cadea lapovite si ninsori slabe cantitativ, urmand ca acestea sa revina in intervalul 24 - 27 ianuarie.

Dobrogea

In prima saptamana a intervalului de prognoza, maximele vor fi de 10 - 11 grade si vor scadea pana la -2 grade intre 25 si 27 ianuarie. Minimele nocturne vor cobori de la 5 la -6 grade Celsius.

Dupa 28 ianuarie, maximele diurne vor fi de 4 - 5 grade, iar minimele nocturne de aproximativ -1 grad.

Vor fi precipitatii slabe sub forma de ploaie in primele zile, dar si lapovite sau ninsori, temporar, dupa 25 ianuarie.

Muntenia

Pana pe 26 - 27 ianuarie vremea se va raci, maximele ajungand de la 8 - 9 grade in primele zile pana la -1 - 0 grade la sfarsitul primei saptamani de prognoza.

Minimele nocturne vor scadea de la 4 la -6 grade, iar in a doua saptamana vremea se va incalzi, maximele diurne ajungand, dupa 29 ianuarie, la 3 - 4 grade Celsius, iar minimele nocturne la circa -3 grade Celsius.

Va ploua slab pe 22 si 23 ianuarie, iar intre 24 si 27 ianuarie, temporar, vor fi precipitatii mixte si slabe cantitativ.

Oltenia

Intervalul de prognoza incepe cu vreme mult mai calda decat normalul perioadei,

apoi temperaturile vor scadea cu aproximativ 8 grade. Valorile maxime diurne vor fi de circa 1 grad, iar minimele nocturne vor scadea la -6 grade

Ulterior, vremea se va incalzi usor, astfel ca ultimele zile ale perioadei de prognoza aduc un regim termic apropiat de normalul perioadei, cu maxime de 2 - 3 grade si minime de -4 - -3 grade.

Va ploua temporar in primele zile, iar in jurul datei de 26 - 27 ianuarie cresc sansele de lapovite sau ninsori.

La munte

Pana la sfarsitul primei saptamani maximele vor scadea treptat, de la 4 - 5 grade la -5 grade in jurul datei de 26 - 27 ianuarie, cand minimele nocturne vor cobori la -11 grade, fata de 0 - 1 grad la inceputul intervalului.

In a doua saptamana temperaturile cresc, ajungandu-se la maxime diurne de -2 grade si minime nocturne de -8 grade Celsius.

Trecator vor fi precipitatii, mixte la inceput, dupa care vor cadea ninsori, pe 21 - 22 ianuarie, dar si in intervalul 24 - 27 ianuarie.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#prognoza meteo doua saptamani, #vremea Romania ianuarie februarie, #prognoza meteo inceput februarie , #meteo