Primavara frumoasa si calda: Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Luni, 11 Aprilie 2016, ora 14:00
5843 citiri
Primavara frumoasa si calda: Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Meteorologii au transmis, luni, prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani, 11-24 aprilie.

La inceputul perioadei prognozate in unele zone se va incalzi, in timp ce in altele va ploua. La munte, in zonele inalte, se anunta lapovita si ninsoare.

Banat

In primele trei zile, temperaturile vor creste treptat, iar vremea va deveni calda, cu maxime de pana la 24 de grade. Pana la sfarsitul saptamanii, desi valorile termice se vor mentine usor peste cele normale din punct de vedere climatologic, tendinta va fi de scadere. De pe 20 aprilie va fi mai frig decat normalul perioadei.

Regimul termic nocturn nu va suferi modificari semnificative. In aceasta perioada va ploua slab, exceptie va face ziua de 14 aprilie, cand va ploua pe arii extinse si se vor cumula cantitati mai importante de apa.

Primavara sau vara? Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

Crisana

In prima saptamana, temperaturile diurne vor oscila, in medie intre 16 si 22 de grade, cu cele mai scazute valori pe 11 aprilie si cele mai ridicate pe 13 aprilie, iar temperaturile nocturne vor fi cuprinse intre 7 si 10 grade.

De pe 18 aprilie vremea va intra intr-un proces de racire, astfel ca, la sfarsitul intervalului se vor inregistra, in medie, maxime de 14-15 grade si minime de aproximativ 4 grade. Va ploua mai mult in zilele de 13 si 14 aprilie.

Transilvania

In primele zile se va incalzi, temperaturile ajungand la 20 de grade, iar apoi se va raci, insa, in weekend maximele vor reveni la valori mai mari decat cele normale in aceasta perioada.

In a doua saptamana se va raci, termometeele indicand, in medie, 14 grade. Va ploua mai mult pe 11 si 14 aprilie si dupa 20 aprilie. In restul intervalului, ploile slabe vor fi posibile izolat.

Maramures

Valorile termice medii diurne vor oscila, in prima saptamana de prognoza, intre 16 si 20 de grade, apoi se va raci, fiind mai frig decat in mod normal. Noaptea vor fi 8-9 grade, pana joi, 14 aprilie, apoi temperaturile minime vor scadea spre 4 grade.

Va ploua aproape zilnic, dar mai mult in zilele de 11, 13 si 14 aprilie.

Moldova

In primele zile ale perioadei prognozate, se va incalzi, temperaturile crescand de la 15 pana la 22 de grade, valori peste cele normale in aceasta perioada. Pe 15 aprilie maximele scad, in medie, cu 6 grade, dar in weekend vremea va redeveni calda, 20 de grade.

In a doua saptamana se va raci treptat, astfel ca, din 22 aprilie, se vor inregistra, in medie, 14 grade. Noaptea, temperaturile vor scadea de la 10 grade in primele nopti, pana la 4 grade la sfarsitul intervalului. Va ploua mai mult pe 11 si 14 aprilie, dar vor fi averse moderate si in restul intervalului.

Dobrogea

Pe parcurul celor doua saptamani de prognoza, temperaturile maxime se vor incadra, in medie, intre 15 si 20 de grade, cu cele mai scazute valori la inceputul si sfarsitul intervalului si cele mai ridicate in 13, 14 si 17 aprilie.

Nu vor fi schimbari mari in privinta temperaturilor din timpul noptii. Vor fi averse pe spatii extinse si moderate cantitativ, pe 11 aprilie si in intervalul 14-15 aprilie, dar ploi slabe, de scurta durata, pot sa apara si in celelalte zile.

https://ziare.com/social/meteo/meteo-inceput-de-saptamana-cu-ploi-1416878

Muntenia

In primele zile, temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada, apoi se va incalzi, indeosebi in zilele de 13, 14 si 17 aprilie, cand se vor inregistra, in medie, maxime de 23 de grade.

Incepand cu 18 aprilie, vremea va intra intr-un proces de racire, fiind mai frig decat normalul perioadei. In ceea ce priveste temperaturile minime, acestea se vor incadra, in medie, intre 8 si 10 grade in prima saptamana, apoi vor scadea pana la 5 grade, la sfarsitul intervalului.

Va ploua in zilele de 11 aprilie si 14 aprilie si dupa data de 21 aprilie, in rest fiind ploile slabe.

Oltenia

In primele zile se va incalzi treptat, pana la 24 de grade. Apoi, valorile termice se vor mentine usor peste cele normale din punct de vedere climatologic, pana la sfarsitul primei saptamani.

Incepand cu 21 aprilie, se va raci, temperaturile fiind sub cele normale, 16-18 grade. Regimul termic nocturn nu va suferi modificari semnificative, dar se va raci putin. Va ploua in zilele de 11 si 14 aprilie, dar si dupa 20 aprilie.

La munte

In primele zile va fi mai cald decat in mod normal, 12-13 grade, apoi vremea se va raci treptat, astfel ca in 23-24 aprilie maximele vor fi de aproximativ 6 grade. Temperaturile minime se vor mentine in general pozitive, dar din 22 aprilie se vor situa usor sub pragul de inghet in cea mai are parte a zonei montane.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor sub forma de ploaie, si doar izolat, in zona inalta, si lapovite sau ninsori, va fi ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza. In jurul datelor de 11 si 14 aprilie se vor inregistra si cantitati de apa mai insemnate.

A.G.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#prognoza meteo aprilie, #prognoza meteo doua saptamani, #vremea aprilie , #meteo