Primavara isi intra in drepturi - cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Luni, 28 Martie 2016, ora 15:16
5613 citiri
Primavara isi intra in drepturi - cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani
Foto: Ziare.com

Vremea se incalzeste treptat in toata tara, astfel ca pana vineri temperaturile maxime ajung chiar si la 24 de grade Celsius.

Din pacate in weekend se raceste destul de mult, iar in unele zone maximele nu mai trec de 10 grade, se arata in prognoza meteo pe doua saptamani. De saptamana viitoare se incalzeste din nou.

BANAT

Pana spre sfarsitul primei saptamani vremea se va incalzi treptat, devenind calda in zilele de 31 martie si 1 aprilie, cand se vor inregistra maxime cuprinse intre 22 si 24 de grade. Pe 2 aprilie temperaturile vor scadea accentuat, spre medii de 16 grade.

Apoi, regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei, cu valori cuprinse intre 17 si 19 grade. Ploi, in general slabe cantitativ, se vor semnala incepand din seara zilei de 28 martie pana in dimineata zilei de 30 martie.

CRISANA

Vremea se va incalzi treptat in primele zile ale intervalului. Pe 31 martie si 1

aprilie se vor inregistra valori maxime, in medie, de 21-22 de grade. Pe 2 aprilie

se raceste accentuat, spre medii de 14 grade. Apoi temperaturile cresc iar, ajungand pana la 19 grade Celsius.

Vor fi ploi in general slabe cantitativ, din seara zilei de 28 martie pana in

dimineata zilei de 30 martie.

TRANSILVANIA

Vremea se incalzeste, devenind calda pentru aceasta perioada a anului in zilele de 31 martie si 1 aprilie, cand vor fi maxime intre 19 si 22 de grade. Pe 2 aprilie temperaturile scad accentuat spre valori medii de 13 grade, iar apoi se incalzeste, maximele ajungand la 17 grade. In 28 si 29 martie se vor semnala ploi slabe pe arii restranse.

MARAMURES

Primavara isi intra in drepturi si in Maramures. In primele zile ale intervalului se incalzeste treptat, astfel ca pe 31 martie si 1 aprilie media temperaturilor maxime va fi de 19-20 de grade. Sambata se raceste, iar maximele nu mai trec de 13 grade. Apoi se incalzeste iar si asteptam maxime cuprinse intre 16 si 18 grade. Ploi slabe, trecatoare, sunt posibile pe tot parcursul celor 2 saptamani de prognoza.

MOLDOVA

Pana la sfarsitul lunii martie temperatura aerului va creste treptat, iar vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada a anului. Astfel, pe 31 martie - 1 aprilie vor fi maxime, in medie, de 20 de grade. In data de 2 aprilie, va avea loc o

racire accentuata, dupa care se incalzeste usor, temperaturile maxime

urmand a se incadra intre 12 si 15 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor, slabe cantitativ, va fi mai mare in jurul datei de 29 martie si, din nou, dupa 7 aprilie.

DOBROGEA

In prima saptamana, valorile maxime vor creste de la 12 grade in prima zi, pana la

aproximativ 20 de grade, pe 1 aprilie. Apoi vremea se va raci, iar pana la sfarsitul intervalului nu va mai avea variatii importante, maximele urmand a se situa intre 12 si 14 grade. Ploi pe arii restranse, slabe cantitativ, vor fi posibile indeosebi in intervalele 29-30 martie si 8-10 aprilie.

MUNTENIA

Pana in data de 1 aprilie temperatura va creste treptat. Maximele vor fi cuprinse intre 21 si 23 de grade iar minimele intre 6 si 8 grade. Pe 2 aprilie vremea se va raci, astfel ca maximele nu mai trec de 14 grade. Ulterior, in cursul celei

de-a doua saptamani de prognoza, maximele se vor incadra intre 15 si 18 grade. Ploi, pe spatii restranse si slabe cantitativ, vor fi posibile cu precadere in 29 martie si dupa data de 7 aprilie.

OLTENIA

La sfarsitul lunii martie vremea se va incalzi si valorile termice vor deveni mult mai ridicate decat cele normale in aceasta perioada. Pe 1 aprilie, temperaturile maxime vor fi, in medie, de 22...24 de grade, iar cele minime se vor situa in jurul valorii de 7 grade. Apoi, vremea se va raci accentuat, astfel ca maximele nu mai trec de 9 grade.

Ulterior, pana la sfarsitul intervalului, temperaturile nu vor mai suferi modificari semnificative, maximele urmand a fi cuprinse intre 16 si 18 grade. Ploi slabe, trecatoare, sunt posibile pe data de 29 martie si, din nou, dupa 4 aprilie.

LA MUNTE

In primele zile de prognoza vremea se va incalzi treptat, de la maxime de 4 grade, pana la 12...13 grade in data de 1 aprilie. Apoi se raceste, iar pana la sfarsitul intervalului de prognoza nu vor mai fi variatii semnificative, maximele urmand a se

situa intre 6 si 8 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, predominant ploi, va fi ridicata in ambele saptamani de prognoza.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#prognoza meteo doua saptamani, #vremea dpua saptamani , #meteo