Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Prognoza ANM: Decembrie cu extreme de la minus 8 la 16 grade

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 18:02
6442 citiri
Prognoza ANM: Decembrie cu extreme de la minus 8 la 16 grade
Foto: Arhiva

In urmatoarele trei zile vremea va fi calda in Romania, punctul maxim fiind atins miercuri, cu temperaturi de pana la 16 grade, in timp ce din 10 decembrie vremea se va raci considerabil, iar maximele vor fi cuprinse intre -8 si 4 grade.

Anuntul a fost facut de specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie, intr-o conferinta de presa, pe baza modelelor de prognoza elaborate de catre Centrul European pentru Prognoza Vremii de la Reding.

"Dupa un episod cu precipitatii intense in ultimele zile, pentru care s-a dat atentionare meteorologica, vremea s-a ameliorat incepand de ieri (duminica, 5 decembrie 2010, n.r.). Ne asteptam ca urmatoarele trei zile sa aduca o vreme in general buna. Precipitatii urmeaza sa mai fie sub forma de ploaie in partea de vest, nord si nord-vest a teritoriului (...)

Conform materialelor pe care le avem deocamdata se pare ca ziua de miercuri va fi cea care va avea temperaturile cele mai ridicate, cu maxime in general intre 8 si 16 grade. Valorile cele mai ridicate sunt de asteptat pe partea de sud si sud-vest a teritoriului. Miercuri, in Bucuresti, se vor inregistra maxime de 12-13 grade", a afirmat Florinela Georgescu, adjunct al Centrului National de Prognoza Meteo.

Aceasta a tinut sa precizeze, in intervalul mentionat, cel mai important fenomen este ceata, "care poate aparea pe arii destul de extinse in regiunile extra-carpatice in zonele joase".

Prognoza pe termen scurt a ANM indica, in partea a doua a saptamanii, o scadere a temperaturilor, dar si aparitia de precipitatii sub forma de ninsoare, in special in ziua de 10 decembrie.

ANM a prezentat, luni, in cadrul unei intalniri informale cu mass-media, prognoza meteorologica si agrometeorologica atat pentru intervalul urmatoarelor zece zile, cat si previziunile pentru perioada decembrie - februarie 2010, pe baza modelelor de prognoza elaborate de catre Centrul European pentru Prognoza Vremii (ECMWF) de la Reding.

Urmatoarea prezentare a prognozei este anuntata pentru inceputul lunii ianuarie, la o data ce va fi comunicata ulterior.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#prognoza meteo decembrie, #ninsoare decembrie , #meteo