Revine iarna: 3 coduri galbene de ploi si ninsoare. Temperaturile scad cu 15 grade de la o zi la alta

Sambata, 17 Martie 2018, ora 11:05
25227 citiri
Revine iarna: 3 coduri galbene de ploi si ninsoare. Temperaturile scad cu 15 grade de la o zi la alta
Foto: Arhiva Ziare.com

Vremea se va schimba radical in urmatoarele zile. Administratia Nationala de Meteorologie a emis trei avertizari de tip cod galben de ninsori si vreme rea valabile pentru urmatoarele zile.

Astfel, primul cod galben intra in vigoare sambata, la ora 14:00, si expira duminica la ora 18:00 si vizeaza zonele Maramures, Crisana, Banat, vestul Transilvaniei, zona Carpatilor Occidentali, unde va ploua mult.

De sambata dupa-amiaza ploile vor cuprinde vestul si nord-vestul tarii, precum si zonele montane aferente si se vor cumula cantitati de apa local de peste 20...25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

In a doua parte a noptii de sambata spre duminica, in nord-vestul tarii vor fi precipitatii mixte si conditii de polei. Vantul va sufla moderat, temporar cu intensificari in general de 50...55 km/h.

Vantul va avea intensificari si in celelalte regiuni, cu viteze mai mari, ce vor atinge 55...65 km/h, in cursul noptii in regiunile sud-estice; la munte, in special pe crestele Carpatilor Meridionali, vantul va sufla tare, cu rafale de peste 80...90 km/h.

Cel de-al doilea cod galben intra in vigoare sambata la ora 18:00 si expira duminica la ora 08:00 si vizeaza jumatatea de nord a Moldovei si zona Carpatilor Orientali, unde se anunta lapovita, ninsori si intensificari ale vantului.

In jumatatea de nord a Moldovei, precum si in zona Carpatilor Orientali vor fi precipitatii la inceput mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub forma de ninsoare. Local se va depune strat de zapada. Vantul va prezenta intensificari, cu viteze de 50...55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea.

Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Cel de-al treilea cod galben este valabil duminica de la ora 08:00 la 23:00 si vizeaza precipitatii insemnate cantitativ, intensificari ale vantului si racire accentuata a vremii.

In intervalul mentionat vor fi precipitatii pe arii extinse in jumatatea de sud-est a teritoriului.

In Moldova, precum si in zona Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile si se va depune strat consistent de zapada. In Muntenia si in cea mai mare parte a Transilvaniei, la inceput va ploua, apoi vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Vor fi conditii de polei. In Oltenia si in Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp si izolat 40 l/mp.

Vantul va avea intensificari in majoritatea zonelor, mai ales in est si in sud-est, cu viteze de 55...65 km/h, precum si la munte, unde rafalele vor depasi 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Vremea se va raci accentuat, devenind deosebit de rece pentru aceasta perioada, astfel ca se vor inregistra temperaturi cu peste 10...15 grade mai coborate decat valorile normale pentru aceasta perioada.

Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

A.G.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#cod galben ninsori, #Cod galben vreme rea , #meteo