Soferi, nu va spalati masinile! Un nor de praf saharian este asteptat in Romania (Video)

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 16:50
5209 citiri
Soferi, nu va spalati masinile! Un nor de praf saharian este asteptat in Romania (Video)
Foto: bucurestifm.ro

O masa de aer incarcata cu particule de praf din Sahara va afecta tara noastra, in zilele de vineri si sambata, insa meteorologii dau asigurari ca romanii nu au de ce sa isi faca probleme.

In afara de faptul ca oamenii si-ar putea gasi masinile murdare din cauza prafului rosiatic, norul saharian nu prezinta riscuri pentru sanatatea oamenilor sau plante, a afirmat un reprezentant al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) pentru Ziare.com.

Norul de praf din nordul Africii a afectat, in ultimele zile, mai multe tari din Europa, unde au fost emise chiar alerte de poluare. Nu este si cazul Romaniei, sustin specialistii meteo, pentru ca tara noastra se afla la extremitatea acestei mase de aer. Astfel, concentratiile particulelor de praf vor fi destul de reduse la noi.

In plus, acest fenomen este normal pentru perioada de primavara, cand circulatia maselor de aer dinspre Sahara este mai activa decat in restul anului. Ne aducem aminte de norul de praf saharian care a acoperit Romania exact acum un an, pe 3 aprilie 2013.

Misterul prafului rosiatic de pe masinile bucurestenilor

Reprezentantul ANM a precizat ca, desi nici atunci nu au existat riscuri pentru sanatate, concentartia particulelor a fost mai mare decat va fi anul acesta, din cauza faptului ca masa de aer a afectat mai mult partea de est a continentului european.

Oprescu: Praful asta e loco, nu vine din Sahara, ci din Baragan

Cele mai afectate tari, Franta si Marea Britanie

Cele mai afectate regiuni ale Europei au fost cele de vest si sud-vest, insa concentratia particulelor de praf este in scadere datorita ploilor care au cazut in aceste zone in ultima perioada.

Printre cele mai afectate tari se numara Marea Britanie si Franta. In Londra, masinile, cladirile si strazile au fost acoperite de un strat consistent de praf rosiatic, depunerea acestuia fiind favorizata si de precipitatiile din weekend-ul trecut.

Una rece, alta calda: Alerta de poluare in Paris, transport public gratuit

La Paris, ca la noi pe vremea lui Ceausescu: Restrictii draconice de circulatie

Acelasi fenomen a fost observat si de locuitorii din Paris, Amsterdam si Bruxelles. Pentru ca aceste particule de praf in cantitati importante, prezinta riscuri pentru sanatate, autoritatile britanice au emis o alerta de poluare pentru mai multe zone ale Regatului Unit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un nou val de praf saharian deasupra României. Zonele unde pot fi observate depunerile
Un nou val de praf saharian deasupra României. Zonele unde pot fi observate depunerile
O masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană va ajunge deasupra României pe parcursul zilei de marţi, 16 aprilie. Meteorologii afirmă că o masă de aer încărcată...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#nor praf Sahara, #nor praf Sahara Romania, #praf saharian Romania, #praf Sahara Europa , #meteo