Temperaturile revin la normalul lunii februarie si va ploua mai peste tot - prognoza meteo pe 2 saptamani

Luni, 12 Februarie 2018, ora 14:43
6777 citiri
Temperaturile revin la normalul lunii februarie si va ploua mai peste tot - prognoza meteo pe 2 saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Temperaturile isi revin la normal pentru aceasta perioada a anului, cea mai friguroasa zi fiind 15 februarie, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 12 februarie - 25 februarie. Iata cum va evolua vremea in fiecare regiune a tarii.

Banat

In primele zile ale saptamanii, temperaturile scad, pe 15 februarie fiind inregistrate 2-3 grade Celsius. Apoi, temperaturile maxime vor creste si vor ajunge chiar si la 6-7 grade Celsius. Minimele variaza intre -1 si -5 grade.

13 si 14 februarie vin cu precipitatii pe arii extinse, iar incepand cu 17 februarie, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata.

Crisana

Vremea va fi normala pentru aceasta perioada a anului, insa pe 14 si 15 se va simti o usoara racire, inregistrandu-se 2-3 grade Celsius.

Temperaturile vor creste in intervalul 17 - 25 februarie, termometrele aratand chiar si 7 - 8 grade Celsius. Minimele oscileaza intre -4 si -2 grade, cu cele mai scazute valori pe 16, 17 si 25 februarie.

Se anunta si precipitatii, insa slabe, in intervalul 17 - 25 februarie.

Transilvania

Intre 12 si 16 februarie vremea va fi adecvata pentru aceasta perioada, media incadrandu-se intre 2 si 4 grade Celsius, iar in intervalul 17 - 25 februarie se va incalzi, temperaturile ajungand la 5 grade. Minimele se vor incadra intre -6 si -3 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe cantitativ se mentine ridicata pe aproape intreg parcursul celor doua saptamani de prognoza, insa 14 februarie vine cu ploi semnificative.

Maramures

Temperaturile vor fi normale pentru februarie in primele zile ale saptamanii, iar de miercuri incolo vor creste si se vor mentine constante pe intreg intervalul prognozat.

Temperaturile nocturne se vor situa intre -4 si -2 grade, mai scazute, spre -6 grade, doar in dimineata zilei de 16 februarie.

Temporar se vor semnala precipitatii in ambele saptamani, iar pe 14 februarie vor fi precipitatii pe arii extinse si mai insemnate cantitativ.

Moldova

In prima saptamana de prognoza, temperaturile se vor situa intre 1 si 4 grade, iar spre weekend vor creste. Saptamana viitoare media regionala a temperaturilor va fi de 2 - 3 grade Celsius.

Temperaturile minime vor fi negative pe intreg parcursul intervalului de prognoza si se vor situa, in medie, intre -5 si -2 grade.

Sansele de ploaie sunt ridicate intre 13 si 15 februarie, dar si in a doua saptamana de prognoza.

Dobrogea

Vremea va fi frumoasa, calda de la inceputul saptamanii. Pe 14 februarie se vor inregistra chiar si 7 grade Celsius. Dupa aceea, vremea ramane constanta, temperaturile medii regionale fiind de 5 - 6 grade. Minimele vor oscila intre -1 si +1 grad.

Intre 13 si 15 februarie, sansele de ploaie sunt ridicate, iar dupa 20 februarie se pot semnala precipitatii aproape zilnic, insa vor fi slabe si pe arii restranse.

Muntenia

Vremea va fi stabila, temperaturile medii regionale situandu-se intre 4 si 6 grade. In primele patru zile de prognoza, temperaturile maxime vor scadea treptat de la o

medie de 6 grade, pana la 4 grade in data de 15 februarie. Pe 16 februarie se incalzeste, iar vremea ramane constanta pana spre finalul intervalului de prognoza.

In prima saptamana, mediile temperaturilor minime se vor situa intre -4 si 0 grade, iar in a doua saptamana, mediile se vor situa in jurul valorii de -2 grade.

13 si 14 februarie vin cu ploi pe arii extinse si insemnate cantitativ, iar in a doua parte a celei de a doua saptamani de prognoza vor fi precipitatii slabe, pe arii restranse.

Oltenia

Primele zile ale intervalului prognozat anunta temperaturi scazute, de 3 - 4 grade, pana pe 14 februarie. Apoi, temperaturile vor creste pana la o medie de aproape 6 grade Celsius. La sfarsitul celor doua saptamani prognozate se anunta o noua scadere de temperaturi. In 14 si 15 februarie, minima va fi de 0 grade, iar pe 16 si 17 februarie, media va scadea spre -5 grade.

Va ploua semnificativ pe 13 si 14 februarie, iar dupa 18 februarie probabilitatea pentru precipitatii va creste.

La munte

Temperaturile maxime se situeaza sub zero: in prima saptamana a intervalului prognozat media va fi intre -4 si 0 grade, cea mai rece zi fiind 15 februarie. Media minimelor nocturne va fi de -9 grade Celsius intre 12 si 17 februarie, apoi va creste usor si se va situa in jurul a -6 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata aproape pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar in jurul datei de 14 februarie acestea se vor semnala pe arii extinse si vor fi mai insemnate cantitativ.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#prognoza meteo doua saptamani, #vremea 12 25 februarie, #ANM prognoza meteo februarie, #ANM prgnoza meteo doua saptamani , #meteo