Una calda, alta rece - cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 16:25
4408 citiri
Una calda, alta rece - cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani
Foto: smscs.com

Vremea va fi capricioasa in urmatoarea perioada, in care ne asteapta cand zile calduroase, cand temperaturi scazute, potrivit prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) realizate pentru intervalul 14-27 octombrie.

Banat

In primele doua zile, regimul termic va fi caracterizat de valori usor peste mediile normale, respectiv maxime in jurul a 21 de grade si minime nocturne de 10-12 grade. La mijlocul saptamanii, in intervalul 16-18 octombrie, temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca valorile diurne vor fi de 14-16 grade, iar cele nocturne de 6-8 grade.

Incepand cu data de 19 octombrie, vremea se va mai incalzi atat in privinta maximelor, ce vor fi de 19-23 de grade, cat si a minimelor, anticipate in jurul a 10 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in zilele de 15 si 16 octombrie, cand vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate si, din nou, in jurul datei de 22 octombrie.

Crisana

Luni si marti, valorile termice vor fi usor peste medii, respectiv maxime in jurul a 20 de grade si minime nocturne de 10-11 grade. In intervalul 16-18 octombrie, temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca valorile diurne, de 14-16 grade, se vor situa sub cele specifice datei, iar valorile minime de 6-8 grade vor caracteriza dimineti normale termic. Incepand cu data de 19 octombrie, vremea se va incalzi, cu maxime de 18-21 de grade si minime de 9 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in zilele de 15 si 16 octombrie, cand vor fi local cantitati de apa mai insemnate si, din nou, intre 22 si 24 octombrie, cand se anticipeaza ploi slabe.

Transilvania

In primele zile ale intervalului vremea se mentine mult mai calda decat in mod obisnuit la mijlocul lunii octombrie, media valorilor maxime urmand a se situa intre 17 si 19 grade, iar a minimelor intre 7 si 9 grade. Din 17 octombrie temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca valorile din cursul zilelor vor fi de 12-14 grade, iar cele minime de 4-6 grade.

Incepand cu data de 19 octombrie si posibil pana spre sfarsitul intervalului de prognoza, regimul termic se va situa peste cel obisnuit, atat in privinta maximelor, ce vor fi de 15-19 grade, cat si a minimelor, de 4-8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 16 octombrie cand vor fi local cantitati de apa mai insemnate, dar si in 23 octombrie cand sunt posibile ploi slabe.

Maramures

Saptamana debuteaza cu valori de 18-20 de grade in timpul zile si de 8-9 grade noaptea. Vremea se va raci apoi destul de mult, astfel ca intre 16 si 18 octombrie temperaturile medii in jur de 13 grade ziua si de 4-6 grade noaptea se vor situa sub pragul obisnuit.

Incepand cu data de 19 octombrie, vremea se va incalzi treptat, astfel ca regimul termic se va mentine peste cel obisnuit, atat in privinta maximelor, ce vor fi in medie de 16-18 grade, cat si a minimelor, anticipate a fi intre 6 si 8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata pe tot parcursul intervalului, insa in 15 si 16 octombrie ploile pot fi mai insemnate cantitativ.

Moldova

La inceputul intervalului, temperaturile se vor mentine usor mai ridicate decat cele inregistrate in mod obisnuit, atat ziua, cand se anticipeaza valori intre 17 si 19 grade, dar si noaptea, cand minimele vor fi intre 7 si 9 grade.

In data de 17 octombrie temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca valorile medii din cursul zilelor, respectiv de 12-14 grade, se vor situa sub cele specifice datei. Ulterior, pana spre sfarsitul intervalului de prognoza, maximele vor fi de 14-16 grade si minimele se vor situa intre 5 si 8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 16 octombrie cand vor fi cantitati de apa mai insemnate, dar si in 22-23 octombrie cand sunt posibile ploi slabe.

Dobrogea

Saptamana debuteaza cu valori medii de 17-19 grade ziua si 10-12 grade noaptea. Dupa scaderea de temperatura anticipata pentru data de 17 octombrie, va creste probabilitatea de a se inregistra, din nou, un regim apropiat de cel specific, atat in privinta maximelor, ce vor fi in medie de 15-17 grade, cat si a minimelor, anticipate a fi intre 8 si 10 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in intervalul 16-17 octombrie cand se vor cumula cantitati de apa mai insemnate.

Muntenia

In primele trei zile ale saptamanii vor fi maxime de 18-20 de grade si minime nocturne de 10-11 grade. In intervalul 17-18 octombrie, temperaturile vor scadea, astfel ca valorile medii din cursul zilelor vor fi de 16-17 grade, in timp ce minimele nocturne se vor incadra intre 6 si 10 grade. Incepand cu data de 19 octombrie, vremea se va incalzi usor, apoi temperaturile vor evolua in limitele normalului climatologic.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 16 octombrie, cand vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.

Oltenia

In primele trei zile ale saptamanii, temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada, cu maxime de 18-20 de grade si minime nocturne de 10-11 grade. In intervalul 17-18 octombrie, temperaturile vor scadea, iar valorile maxime vor fi de 16-17 grade, in timp ce minimele nocturne vor fi de 6-10 grade.

Incepand cu data de 19 octombrie, regimul termic se va mentine peste cel obisnuit, atat in privinta maximelor, ce vor fi de 18-22 de grade, cat si a minimelor, anticipate in jurul a 8-10 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in 15 si 16 octombrie, dar si in jurul datei de 22 octombrie.

La munte

In general regimul termic se va mentine apropiat de cel climatologic normal, cu valori maxime in medie de 9-14 grade si minime intre 3 si 7 grade. Ceva mai rece va fi vremea in intervalul 16-19 octombrie, cand media valorilor nocturne va fi in jurul a 0 grade, iar cea a temperaturilor maxime va fi de 5-8 grade.

Vor fi posibile precipitatii slabe in mare parte a intervalului, insa in jurul datei de 16 octombrie acestea vor fi mai frecvente si mai insemnate cantitativ. In aceeasi perioada, pe fondul scaderii de temperatura, vor fi posibile si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, cu precadere la altitudini mari.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#meteo octombrrie, #vremea octombrie, #vremea Romania, #meteo Romania , #meteo