Vreme mult prea calda la sfarsit de octombrie, dar apoi se racoreste - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 29 Octombrie 2018, ora 16:05
6767 citiri
Vreme mult prea calda la sfarsit de octombrie, dar apoi se racoreste - prognoza meteo pe doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Sfarsitul lui octombrie si inceputul lui noiembrie ne aduc vreme foarte frumoasa, cu temperaturi peste normalul acestei perioade. Apoi, se va racori treptat, conform prognozei meteorologilor valabila pentru perioada 29 octombrie - 11 noiembrie.

Banat

In prima saptamana, vremea va fi mult mai calda decat in mod normal (cu maxime de 25 de grade) . Din data de 4 noiembrie se va intra intr-un proces de racorire treptata, astfel ca pana la finalul celei de a doua saptamani se va ajunge la medii ale temperaturilor maxime de 16 grade si ale temperaturilor minime de 6 grade.

Probabilitatea pentru ploi de scurta durata va fi mai ridicata in jurul datei de 30 octombrie, precum si dupa 6 noiembrie.

Crisana

In prima saptamana de prognoza vremea se va mentine deosebit de calda, cu variatii ale mediei temperaturilor maxime intre 21 si 25 de grade, iar ale celor minime intre 10 si 14 grade. In cea de a doua saptamana valorile termice vor fi in scadere treptata, spre maxime medii in jurul a 16 grade si minime medii de 5...6 grade.

Probabilitatea pentru ploi de scurta durata va fi mai ridicata in jurul datei de 30 octombrie, precum si dupa data de 6 noiembrie.

Transilvania

Intre 29 octombrie si 3 noiembrie vremea va ramane deosebit de calda, cu maxime cuprinse intre 21 si 24 de grade si minime intre 7 si 10 grade. Din 4 noiembrie si pana la finalul intervalului de prognoza temperaturile maxime vor scadea cu aproximativ 6 grade, iar cele minime cu 5 grade.

Vor fi ploi de scurta durata, pe suprafete mici, la inceputul intervalului de prognoza si din nou in ultimele zile ale acestuia.

Maramures

Pana in data de 3 noiembrie valorile termice vor avea valori mult mai ridicate decat in mod normal la aceasta data (maxime de 21-24 de grade si minime intre 8 si 11 grade) . Din data de 4 noiembrie si pana la sfarsitul celei de a doua saptamani vremea va intra intr-un proces de racire treptata, iar media maximelor termice va ajunge la 14...15 grade si a minimelor la 4...5 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata in jurul datei de 30 octombrie si din 7 noiembrie.

Moldova

In ultimele zile din octombrie vremea va ramane deosebit de calda (cu maxime de 24 de grade) . In noiembrie se va racori treptat, iar pana in ziua de 11, valorile termice diurne vor ajunge la 12 grade. Temperaturile medii nocturne se vor situa in jurul valorii de 11 grade pana spre sfarsitul primei saptamani, apoi vor scadea si vor ajunge la aproximativ 4 grade la finalul intervalului de prognoza.

Doar izolat vor fi conditii pentru ploi slabe sau burnita.

Dobrogea

In primele trei zile vor fi maxime de 22 de grade si minime de 13...14 grade. De pe 1 noiembrie vremea va intra intr-un proces de racorire ce va face ca la finalul intervalului de prognoza media temperaturilor diurne sa fie de cel mult 14 grade, iar a celor nocturne de 8 grade.

Doar izolat si trecator vor fi posibile ploi slabe sau burnita.

Muntenia

Pana pe 31 octombrie vremea deosebit de calda va persista, cu temperaturi medii diurne in jurul a 25 de grade. Din 1 noiembrie valorile termice vor fi in scadere, de la o medie de 22 de grade in prima zi, la 14 grade in ultimele zilei de prognoza. Totodata, media minimelor termice se va mentine in jurul valorii de 11 grade pana in ziua de 2 noiembrie, apoi va scadea spre 5...6 grade in diminetile de 10 si de 11 noiembrie.

Probabilitatea pentru ploi slabe sau burnita, pe suprafete mici, va fi mai ridicata dupa data de 7 noiembrie.

Oltenia

Valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decat in mod normal in aceasta perioada, indeosebi in primele trei zile, cand media maximelor termice va fi de 24...25 de grade. Din data de 1 noiembrie, acestea vor scadea treptat si vor ajunge, in ultimele zile de prognoza, pana la 14...15 grade.

Doar pe suprafete mici vor fi posibile ploi slabe in jurul datei de 30 octobrie si dupa 7 noiembrie.

La munte

In prima saptamana vremea va fi calda pentru aceasta perioada, cu o medie a temperaturilor maxime intre 13 si 16 grade si a minimelor intre 6 si 10 grade. In cea de a doua saptamana se va racori treptat, astfel ca la finalul ei media maximelor nu va mai depasi 8 grade, iar a minimelor 1...2 grade.

Vor fi conditii pentru ploi de scurta durata, mai ales la inceputul intervalului si dupa data de 6 noiembrie.

A.G.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#meteo doua saptamani, #prognoza meteo doua saptamani , #meteo