Vreme schimbatoare in mini-vacanta de 1 Mai - vom avea parte si de soare si de ploi

Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 15:00
3443 citiri
Vreme schimbatoare in mini-vacanta de 1 Mai - vom avea parte si de soare si de ploi

Mini-vacanta de 1 Mai va veni cu o vreme schimbatoare la nivelul intregii tari, in sensul ca nu vor lipsi intervalele cu soare si temperaturi placute, dar nici cele cu ploi, a declarat, miercuri, Gabriela Bancila, meteorolog de serviciu in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

"Vremea din aceasta perioada de mini-vacanta va fi una schimbatoare, in sensul ca nu vor lipsi intervalele cu soare si temperaturi placute, dar nici cele cu ploi. Pentru ziua de 1 Mai, adica vineri, se anunta o vreme placuta din punct de vedere termic, cu temperaturi specifice acestei perioade - anume cu 16 grade in Delta Dunarii si in partea de est a Transilvaniei, pana la 25 de grade in extremitate sudica a Munteniei si a Olteniei. De asemenea, vom avea in jur de 23 de grade in Capitala, in timp ce pe litoral vor fi cam 18-20, chiar 21 de grade. La munte, in statiuni, sunt asteptate temperaturi situate intre 13 si 16 grade", a precizat Bancila.

Potrivit specialistului ANM, desi ziua de 1 Mai se anunta una destul de frumoasa, vor aparea si cativa nori ce se vor dezvolta in zona centrala a Dobrogei, poate si pe la munte.

"Acesti nori vor aduce ploi de scurta durata, in special dupa orele pranzului. Este posibil sa se innoreze si in zona litoralului, iar vantul sa transporte cativa nori de ploaie. Per total, ziua de vineri va fi una destul de frumoasa, din care nu vor lipsi ploile de scurta durata mai ales dupa-amiaza, pe arii destul de restranse, la munte, in partea centrala a Dobrogei si prin zona Moldovei. Pe litoral, innorari dupa orele pranzului, in jurul orei 14,00 - 15,00, si posibil cativa stropi de ploaie. Dupa aceea va reveni soarele, iar vantul nu va pune probleme", a subliniat meteorologul de serviciu al ANM.

Prognoza de specialitate releva faptul ca, in a doua parte a zilei de vineri, spre seara, norii incep sa se inmulteasca in regiunile nord-vestice. Acest proces semnifica inceputul unei instabilitati atmosferice mai accentuate in vestul, nordul si centrul tarii.

"Cu alte cuvinte, in cursul noptii de vineri spre sambata, vor fi nori din ce in ce mai multi si ploi pe arii din ce in ce mai extinse in regiunile vestice, nord-vestice si centrale. Aceste ploi care isi vor face aparitia in aceasta parte a tarii vor fi asociate si cu descarcari electrice, iar pana in dimineata zilei de sambata este posibil ca, la nivel izolat, sa se inregistreze cantitati de apa mai importante", a explicat Gabriela Bancila.

Aceasta a adaugat ca, la nivelul zilei de sambata, 2 mai, vremea va fi, in general, instabila, cu innorari mai accentuate, averse si descarcari electrice, in vestul, nordul si centrul tarii, precum si la munte.

"Cei care se vor afla la munte in ziua de sambata trebuie sa stie ca nu va fi o vreme foarte placuta. In celelalte zone din tara, si ma refer la partea de sud a tarii, adica Oltenia, Muntenia, zona Dobrogei, inclusiv litoralul si sudul Moldovei, innorarile isi vor face aparitia dupa-amiaza si in cursul serii si vor aduce ploi de scurta durata. Asta inseamna ca dupa-amiaza si spre seara, atat in Capitala, cat si pe litoral, vor fi cateva reprize de ploaie.

Pana atunci, insa, soarele va fi prezent si asteptam in Bucuresti temperaturi undeva spre 22-23 de grade. Pe litoral, sambata, vom avea valori termice maxime de 18-19 grade, iar la nivelul intregii tari am prognozat valori maxime de la 14 grade, in estul Transilvaniei, pana la 24 de grade, in extremitatea sudica a Olteniei si Munteniei. Cat priveste regimul termic de la munte, acesta se va incadra intre 13-14 grade pe Valea Prahovei si nu va depasi 11 grade la Paltinis, de exemplu", a afirmat specialistul ANM.

In ceea ce priveste ziua de duminica, datele releva ca vremea se va ameliora semnificativ in comparatie cu ziua anterioara, iar temperaturile vor fi destul de ridicate, respectiv in jur de 23 de grade in Capitala si intre 18 si 21 de grade pe Litoral.

Totodata, potrivit meteorologului ANM, sansele de ploaie sunt foarte reduse, doar la munte fiind asteptate cateva precipitatii, dupa-amiaza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#vremea 1 mai, #prognoza meteo 1 Mai , #meteo