Vremea in primele doua luni de toamna - ne face iarna o surpriza timpurie?

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 15:50
4727 citiri
Vremea in primele doua luni de toamna - ne face iarna o surpriza timpurie?
Foto: Arhiva

Vremea se va mentine agreabila, inclusiv pe litoral, cel putin in primele doua luni de toamna, si nu se estimeaza un excedent de precipitatii, acest lucru putand fi posibil abia in a doua jumatate a lunii noiembrie, a declarat, marti, directorul executiv de la ANM, Florinela Georgescu.

Directorul executiv al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, a declarat marti, la seminarul "Adaptare la schimbarea climei in zona urbana", ca este mult prea devreme pentru o estimare pentru sezonul rece, dar a facut unele estimari privind lunile de toamna.

Ea a explicat ca precipitatiile si temperaturile estimate in prognoza de sezon se refera la media care urmeaza a se inregistra in lunile respective.

Meteo: Toamna aduce ploi, vremea se mentine calda

"Putem face cateva speculatii, in primul rand in privinta regimului de temperatura, care pare a ramane peste norma in septembrie si octombrie, in partea de sud-est a tarii, ceea ce am putea interpreta ca, cel putin in primele doua decade, vremea se va mentine agreabila chiar si in zona litoralului, unde, fara sa mai fie temperaturi de vara nici in aer, nici in apa marii, mai sunt totusi zile destul de agreabile. Deci vor fi zile de toamna foarte placute", a declarat Florinela Georgescu.

Ploi putine in sud-estul tarii

Directorul exectiv ANM a mai spus ca, din punct de vedere al regimului de precipitatii, in lunile septembrie si octombrie, nu este asteptat "un excedent deosebit", ci pare a se mentine deficitul in partea de sud-est a tarii.

Meteo: Inceput de toamna ca la carte - cat de mult se raceste in urmatoarele 2 saptamani

"In luna noiembrie, care este inca destul de departe, deocamdata estimarile arata un excedent de precipitatii in partea de nord si de centru a teritoriului, unde temperaturile sa fie sub normal. Acest semnal, care este destul de indepartat, poate fi, tot asa, la nivel speculativ, interpretat ca semnalul aparitiei primelor manifestari de iarna.

Este foarte posibil sa apara, la sfarsitul lunii octombrie, in luna noiembrie, unele manifestari de iarna fara sa aiba forta chiar din mijlocul iernii. Dar sunt situatii care au mai fost si anii trecuti. Este suficient sa ne gandim la anul trecut, cand prima ninsoare a aparut pe 15 septembrie, este adevarat ca la munte", a mai spus Georgescu.

Reprezentanta ANM a mai spus ca estimarile de iarna vor aparea dupa jumatatea lunii noiembrie. "Felul in care evolueaza vremea in luna noiembrie este definitoriu pentru ceea ce urmeaza in iarna", a concluzionat Florinela Georgescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vremea toamna, #vremea septembrie, #vremea octombrie, #meteo septembrie, #meteo octombrie , #meteo