Vremea se raceste accentuat - Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 13:27
5647 citiri
Vremea se raceste accentuat - Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani
Foto: Arhiva

Vremea se va raci in toate regiunile tarii in urmatoarele doua saptamani, semnalandu-se si precipitatii, insa slabe cantitativ, se arata in prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 10 - 24 noiembrie.

Banat

In primele zile ale saptamanii, temperaturile vor scadea usor, insa vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit. In jurul datei de 14-15 noiembrie racirea se va accentua, iar maximele diurne se vor situa intre 8 si 9 grade. Pe 16 noiembrie, valorile termice vor mai creste putin, temperaturile din timpul zilei fiind de circa 10 grade. Acestea se vor mentine relativ constante pana pe 24 noiembrie.

Minimele nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, de la valori de 10 grade in prima noapte pana spre 5 grade pe 15 noiembrie. Probabilitatea de precipitatii pe arii extinse va fi semnificativa in jurul datelor de 11, 13, 14, 19 si 21 noiembrie.

Crisana

In primele zile, vremea se va raci semnificativ, valorile termice coborand de la 17 la 9 grade. Totodata, in timpul noptii, minimele vor scadea de la 9 la 4 grade.

In jurul datei de 16 noiembrie, maximele termice vor marca o crestere cu 2-3 grade, atingand valori de aproximativ 10 grade ziua si 4 grade noaptea. Apoi, temperaturile se vor mentine relativ constante, maximele fiind de 8-10 grade, iar minimele de 2-4 grade, pana pe 24 noiembrie.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar ploile se vor semnala pe arii mai extinse in jurul datelor de 11, 13, 14, 19 si 21 noiembrie.

Transilvania

La inceputul saptamanii, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada, cu temperaturi maxime de 13-15 grade si minime de aproximativ 6 grade. Pe 14 noiembrie se va produce o racire accentuata, astfel ca maximele nu vor mai depasi 10 grade, iar minimele vor scadea spre 2-3 grade.

Intre 15 si 19 noiembrie, valorile maxime se vor situa intre 6 si 10 grade, iar cele minime vor fi in scadere spre 1 grad Celsius. Dupa data de 19 noiembrie, vremea se va raci usor de la o zi la alta, atingand, la sfarsitul intervalului de prognoza, valori maxime de 5-6 grade si minime de aproximativ -1 grad.

Aproape zilnic vor fi precipitatii, dar slabe cantitativ. Numai in jurul datelor de 13,14 si 19 noiembrie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse. Dupa 20 noiembrie, in cursul noptilor, va creste probabilitatea de precipitatii mixte, cu precadere in zona subcarpatica.

Maramures

Valorile termice vor inregistra o scadere de la 15 grade la inceputul saptamanii spre 8-9 grade pe data de 14 noiembrie. Incepand cu 15 noiembrie, vremea va fi usor mai calda, valorile maxime atingand valori de 10 grade, urmand ca din 16 pana pe 24 noiembrie regimul termic sa fie relativ constant, cu maxime de circa 7 grade.

Temperaturile nocturne vor scadea de la 6-7 grade in primele nopti, spre 2-3 grade in intervalul 15 - 21 noiembrie. La sfarsitul perioadei de prognoza, o noua racire va aduce minime de aproximativ 0 grade Celsius.

Ploi pe arii mai extinse se vor semnala pe 11, 13, 14 si 19 noiembrie si intre 21 si 24 noiembrie. In rest, precipitatiile, neinsemnate cantitativ, isi vor face aparitia trecator, pe arii restranse.

Moldova

Luni si marti, temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada, urmand ca pe 13-14 noiembrie sa scada cu 4-5 grade. Astfel, incepand cu 14 noiembrie si pana la sfarsitul intervalului, valorile maxime vor fi de 7-8 grade, iar cele minime vor scadea de la 8-9 grade pana la 1-2 grade. Ploile, in general slabe cantitativ, se vor semnala aproape in fiecare zi a intervalului.

Dobrogea

In intervalul 11 - 16 noiembrie, vremea se va raci treptat de la o zi la alta, astfel incat maximele vor scadea pana la 10 grade pe 15 - 16 noiembrie, dupa care se vor mentine la valori de aproximativ 10-11 grade pana pe 24 noiembrie.

Minimele nocturne vor marca o scadere de la 10-11 grade in primele nopti, pana la 5-6 grade in ultima parte a intervalului. Probabilitatea pentru ploi, in general slabe cantitativ, va fi mai ridicata dupa data de 14 noiembrie.

Muntenia

Temperaturile maxime vor scadea treptat, de la medii de aproximativ 16 grade in prima zi, spre 9-10 grade in data de 15 noiembrie, dupa care se vor mentine constante pana pe 24 noiembrie. Valorile nocturne vor scadea de la 8-10 grade pana la 3-4 grade dupa 16 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi, slabe cantitativ si pe arii destul de restranse, va creste dupa data de 14 noiembrie.

Oltenia

In intervalul 11 - 15 noiembrie va avea loc un proces de racire treptata a vremii, astfel incat maximele vor fi in scadere, de la 16 grade in prima zi, pana la 9-10 grade in intervalul 15 - 24 noiembrie. Minimele nocturne vor scadea si ele, de la 8-9 grade la inceputul intervalului, spre 2-4 grade dupa data de 16 noiembrie. Va ploua in fiecare zi a perioadei de prognoza, insa local si temporar.

La munte

La inceputul saptamanii, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime ce se vor situa in jurul a 9-10 grade si minime nocturne de aproximativ 4-5 grade. Dupa 15 noiembrie si pana la sfarsitul perioadei de prognoza, maximele din timpul zilei se vor mentine relativ constante, in jurul valorii de 2 grade, iar minimele nocturne vor fi predominant negative, situandu-se, in medie, in jurul valorii de -3 grade.

Pe tot parcursul intervalului de prognoza se vor semnala precipitatii, in general slabe cantitativ. In primele zile se vor inregistra predominant ploi, iar dupa 15 noiembrie vor fi precipitatii mixte.

D.T.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#meteo doua saptamani, #vremea doua saptamani, #meteo Romania, #vremea noiembrie , #meteo