Ziare.com

A inceput Postul Sfintelor Paste

Luni, 27 Februarie 2012, ora 10:29

   

A inceput Postul Sfintelor Paste
Postul Sfintelor Paste incepe anul acesta pe 27 februarie. Acest post, fiind cel mai lung si cel mai aspru din posturile de durata intalnite in Biserica Ortodoxa, este cunoscut si sub denumirea de Postul Mare.

Tinand seama ca el aminteste si de postul celor 40 de zile tinute de Hristos inainte de inceperea activitatii Sale mesianice (Luca IV, 1-2), a primit si numele de Paresimi. In vechime, Postul Sfintelor Paste avea menirea de a-i pregati
continuare

Citeste mai multe despre postul Sfintelor Paste Post Paste
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2804 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ar trebui sa postiti si voi

Sa nu mai scrieti atatea abjectii si sa fiti "smeriti" si impartiali ..... mai scutitine cu biserica, in ultima vreme nu am vazut un articol despre cum a ajutat biserica oamenii de pe care se hraneste si al caror sange il lipaie pana la ultima picatura.
In schimb de Doamne ajuta mi-e podul plin ....

 

@642

Chiar daca faci si confuzii, ai atins si un mare adevar: "crestinul" nostru zice, ca posteste dar e plin de ura, dusmanie, invidie, egoism, fatarnicie, fara mila, barfitor, calomniator, fofteste ce nu-i al lui etc etc. Calca numai pe un astfel de "drept credincios" pe batatura si vei vedea iesind la suprafata chiarile sfasietoare ale paganului...
Sa-i vezi, numai, dupa ce se ospateaza cu de-ale "postului", cum aprind tigara, cum spun glume vulgare, cum mint de ingheata apele si primavara, cum se uita dupa fuste scurte etc. Un astfel de post nu-i place lui Dumnezeu(Cititi ce spune Domnul prin profetul Isaia in cartea sa cap. 58)

nu e ciudat ca tocami cei care n-au ce minca sint impinsi

la post. Daca viata intreaga e un post, hai sa mai facem unul!

N-ar fi de asteptat ca zeii crestinilor (iehova, isus, satana) sa scoata la iveala cosuri cu pesti si sticle cu vin si sa le puna pe masa saracilor? Ca bietii saraci au cotizat si si-au rupt spinarile la constructii megalomane ridicate in cinstea acestor zei nepasatori timp de miii de ani! N-ar fi timpul ca zeii acestia sa dea si ei ceva inapoi saracilor, nu de buna voie, ci de rusine si din bun simt?!

PS Sa nu uitam ca bietii saraci au dus in spate timp de 1.500 si o clasa uriasa de paraziti numita cler!

 

Ce

S-a gandit vreun moment, cineva, ca, poate, nu pentru ca este cel mai aspru, ci pentru ca acesta este cel care preede cel ami important eveniment al credintei, al religiei, al omenirii, al umanitatii?
http://www.romaniatv.net/tag/postul-pastelui_31101

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor