Luni incepe postul Pastelui

Luni, 14 Martie 2016, ora 09:22
2546 citiri
Luni incepe postul Pastelui
Foto: Ziare.com

Crestinii ortodocsi incep de luni sa tina postul Pastelui, numit si Postul Mare, pentru ca este cel mai lung din an. Acesta va dura pana pe 1 mai, cand va fi Pastele.

Postul Pastelui a fost instituit in cinstea patimilor si Invierii Mantuitorului Iisus Hristos. In aceasta perioada nu se pot consuma carne, oua sau produse lactate. De asemenea, in post crestinii trebuie sa aiba o anumita conduita morala.

Incepe Postul Pastelui. Preot: Hristos nu sta cu o carte de retete sa controleze oamenii (Video)

Postul Pastelui incepe dupa Duminica izgonirii lui Adam din Rai si se incheie in Sambata Mare. Adica, dureaza cateva saptamani, de pe 14 martie pana in noaptea de 30 aprilie. In noaptea de 30 aprilie spre 1 mai, in noaptea de Inviere, crestinii ortodocsi care au tinut postul merg la biserica pentru slujba si pentru a manca "Pastile", painea cu vinul sfintita de preoti.

In aceasta perioada crestinii vor beneficia de doua dezlegari la peste, pe 25 martie si pe 24 aprilie. Pe 25 martie se serbatoreste Buna Vestire, iar pe 24 aprilie va fi Intrarea Domnului in Ierusalim (Florii). Doar in aceste zile se poate manca peste, in rest nu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ții post. Te poți îngrășa dacă mănânci aceste alimente
Ții post. Te poți îngrășa dacă mănânci aceste alimente
Ținând post, multe persoane consideră că mănâncă sănătos, însă realitatea este că în această perioadă cele mai multe persoane ajung să consume alimente bogate în grăsimi, prăjeli...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Postul Pastelui, #inceput postul Pastelui, #post Paste 2016 , #Paste