Pelerinajul de Florii din Bucuresti include platforma Catedralei Mantuirii Neamului

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 07:18
2839 citiri
Pelerinajul de Florii din Bucuresti include platforma Catedralei Mantuirii Neamului
Foto: roxanaiordache.wordpress.com

Traditionalul pelerinaj de Florii, la care vor participa ierarhi, preoti, monarhi si credinciosi din Capitala si din judetul Ilfov, va include si platforma de la Catedrala Neamului.

Pelerinajul va fi organizat de Patriarhia Romana si Arhiepiscopia Bucurestilor sambata, in ajunul praznicului imparatesc al Intrarii Domnului in Ierusalim, urmand a se desfasura de la platforma Catedralei Mantuirii Neamului pana la Catedrala Patriarhala.

Biroul de presa al Patriarhiei informeaza joi ca pelerinajul va incepe la ora 17:00 de la platforma Catedralei Mantuirii Neamului (cota zero) si se va desfasura pe urmatorul traseu: Calea 13 Septembrie, bulevardul Libertatii, bulevardul Regina Maria, strada 11 Iunie (cu oprire la biserica "Sfantul Nicolae Vladica"), strada Principatele Unite, strada Ienachita Vacarescu, strada Sfanta Ecaterina (cu oprire la biserica "Sfanta Ecaterina", paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa "Patriarhul Justinian" a Universitatii din Bucuresti).

Acesta va continua apoi pe strada Bibescu Voda, aleea Dealul Mitropoliei si se va incheia in jurul orei 18:00 pe Colina Bucuriei, la Catedrala Patriarhala, unde pelerinii vor fi intampinati de patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, care va rosti un cuvant de invatatura.

Protoieriile Arhiepiscopiei Bucurestilor din judetul Prahova (Ploiesti, Valenii de Munte, Campina si Urlati) vor organiza pelerinaje de Florii pe plan local, mai informeaza Patriarhia.

Evenimentul religios-misionar este organizat cu sprijinul Centrului de Presa Basilica al Patriarhiei Romane.

Credinciosii ortodocsi sarbatoresc duminica Floriile, zi care aminteste de intrarea triumfala a lui Iisus in Ierusalim, unde a fost intampinat de multimi de oameni cu ramuri de finic.

Intrarea Domnului in Ierusalim (Floriile) este sarbatorita in duminica dinaintea Invierii Domnului. Intrarea lui Iisus in Ierusalim este singurul moment din viata Sa pamanteasca in care a acceptat sa fie aclamat ca Imparat.

De data aceasta, isi pregateste singur intrarea, conform profetiilor din Vechiul Testament, ca sa fie recunoscut dupa Lege ca este Mesia, Mantuitorul lumii.

Poporul il intampina pe Iisus cu ramuri de finic si de maslin, strigand: "Osana! Bine este cuvantat Cel ce vine intru numele Domnului!". Prin aceste cuvinte, oamenii simteau ca insusi Dumnezeu a venit in lume, pentru a aduce mantuirea ei.

Intrand ca imparat in Ierusalim, Iisus anticipeaza biruinta Sa apropiata asupra mortii si biruinta intregii omeniri pe care o purta in Sine.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#traseu pelerinaj Florii 2013, #pelerinaj Florii Bucuresti 2013 , #Paste