Si, au trecut Sarbatorile Pascale... - De la cititori

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 19:00
2624 citiri
Si, au trecut Sarbatorile Pascale... - De la cititori

In acest an, Sarbatoarea Sfintelor Paste a avut parte de o vreme capricioasa. Ca si vremurile, de altfel. Au fost zile cu soare, dar au fost si zile friguroase. Prin unele locuri, desi calendarul arata ca a venit primavara, si-a facut prezenta si zapada, de parca celebrele "babe" de la inceputul lui martie s-ar fi ratacit in aprilie.

Dar romanii n-au tinut cont de vremea rea. In vinerea si sambata mare oamenii s-au inghesuit in supermarketuri, in ciuda crizei, de parca ar fi participat la un concurs de umplut carucioare cu de-ale gurii. Au fost cozi atat la intrare, cat si la casele de marcat. Rafturile s-au golit ca si cum romanii s-au speriat ca foametea cea mare va cobora pe pamant. Au cumparat si de aia, si de cealalta, asa, ca sa fie acolo... Agitatie mare si prin piete, la trufandalele de sezon. S-a facut aprovizionare ca pentru o saptamana, desi Sarbatorile Pascale au tinut doar trei zile.

Pe vremuri, parca totul avea alt farmec. Nu era atata agitatie, atata iures, atata fala... Era o alta randuiala si in pregatirea mesei de Paste.

Nici mersul la slujba de Inviere nu mai e ce-a fost. Piosenia nu insemna sa te abtii trei zile de la "dulce", sa mergi la impartasanie, sa te duci sa te inchini doar de Inviere, dupa care sa te imbuibi cu mancare si apoi, ...Dumnezeu cu mila!

Dar, stiti cum e: romanul are voie sa se veseleasca de cate ori vrea el. O face lata, iar a doua zi, pentru mahmureala bea zeama de varza sau se drege cu votca ori alte vinaturi alese.

Si, ca sa fie tot tacamul, unii au pus manele si au dat muzica tare. Ehe, daca era vreme buna, sa fi vazut, boieri dumneavoastra, ce paranghelii se intindeau la iarba verde, prin fumul de mici si ritmuri orientale. Ce mai conteaza ca unii au sunat la 112 pentru ca s-a lasat cu indigestie sau coma alcoolica? Ce, acestea nu-s si ele boli?

In anii ce vin vom mai avea Sarbatori de Paste. Ar fi bine, ca dincolo de alergatura pentru de-ale gurii si a avea ce turna in pahar, sa ne intrebam ce am facut pentru sufletul nostru. Pentru ca sufletul este cel care are nevoie de liniste. Nu-i suficient sa mergi la biserica sa iei lumina, sa-ti faci semnul crucii, imbracat in hainele cele bune, cand pana mai ieri erai un ateu convins, iar acum, lepadat de pacate, esti curat ca lacrima.

Credinta, cinstea, simplitatea si bunatatea trebuie sa vina din suflet. Or, impacandu-ne cu noi, cu cei de langa noi, sufletul poate sa fie mai deschis la bunatate, simplitate si sinceritate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Paste romani cumparaturi, #Paste romani biserica, #Paste romani mancare , #Paste