Adevaruri incredibile despre poluare - partea II

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 11:12
12367 citiri
Adevaruri incredibile despre poluare - partea II

Continuam prezentarea unor fapte adesea nu prea cunoscute privind poluarea mediului de catre noi toti. Cum bine observa o publicatie de specialitate, tot ce a creat natura se integreaza armonios in fantasticul univers al vietii, cu exceptia omului, singurul care actioneaza agresiv asupra mediului care l-a creat.

Este adevarat ca animalele, ca sa supravietuiasca, mananca iarba creata de natura, unele vietuitoare se devoreaza intre ele, dar in cele din urma, produsul rezultat din aceasta activitate se intoarce util inapoi in natura, constituind ingrasamantul pe care va renaste o noua flora si chiar o noua fauna.

Adevaruri incredibile despre poluare - partea I

Este un cerc care s-ar inchide perfect si ar garanta perpetuarea vietii, daca civilizatia umana n-ar ameninta natura. Merita, deci, sa continuam cu exemple de felul celor incepute ieri:

Cea mai poluata apa curgatoare din lume este considerat a fi fluviul Gange. Apele sale preiau materialele netratate ale canalizarilor, dar si cadavrele numai pe jumatate carbonizate ale adultilor sau cele ale copiilor, aruncate intregi, invelite in paturi rituale, potrivit Kabanik.

Intre anii 1956 si 1968, o uzina din Japonia a deversat sistematic in apele oceanului deseurile sale, continand mercur. Mercurul a afectat pestii, al caror consum a afectat doua mii de persoane, in majoritatea pescari. O buna parte din ei n-au putut fi salvati.

Specialistii apreciaza ca zidurile vechei Acropole din Atena sunt afectate de ploile acide din ultimele patru decenii, mai mult decat le-au deteriorat diversi factori atmosferici in timp de 2500 de ani.

Tot specialistii au calculat ca aproximativ 40% din teritoriul Chinei este supus actiunii acelorasi ploi acide. Ele nu cruta nici Europa, fiind dovedit ca jumatate din pomii existenti in muntii Padurea Neagra din Germania - locul de unde izvoraste Dunarea - sunt afectati de actiunea ploilor acide.

Cel mai mare dezastru nuclear din istoria omenirii, podus in anul 1986 la Cernobyl, a ucis pe loc 60 de persoane, a produs ulterior moartea treptata a altor 9000 oameni, iar pe o raza de 30 km in jurul locului exploziei, pamantul a ramas si astazi de nelocuit.

In orasul Norilsk din Siberia, speranta de viata este cu 10 ani mai mica decat in restul Rusiei, datorita faptului ca acolo se afla in functiune cea mai mare uzina din lume pentru elaborarea metalelor grele.

Autovehiculele produse in anul 1985 emit de 38 ori mai mult dioxid de carbon, decat cele din anul 2011.

In Statele Unite, sunt aruncate in fiecare zi 130 mii calculatoare, iar in fiecare an sunt aruncate 100 milioane telefoane mobile.

Fumul si gazele rezultate din focul bucatariilor improvizate, existente in tarile subdezvoltate, face mai multe victime decat malaria, foarte raspandita in acele tari.

S-a calculat ca rezidurile menajere rezultate in medie din fiecare gospodarie aflata in America de Nord, Europa si Australia, se ridica la o tona pe an.

Fluviul Mississipi deverseaza in golful Mexic aproximativ 1,5 milioane metri cubi de nitrati pe an, creind la varsare o "zona moarta", respectiv fara vietuitoare, de dimensiunea statului New Jersey.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#poluare mediu, #poluare planeta, #statistici poluare, #efecte poluare , #poluare