ANM: Norul de cenusa paraseste Romania in cursul noptii

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 14:35
1887 citiri
ANM: Norul de cenusa paraseste Romania in cursul noptii
Foto: http://image3.examiner.com

Norul de cenusa vulcanica ce vine din Islanda va parasi teritoriul Romaniei in cursul noptii de miercuri spre joi, iar in urmatoarele zile acesta se va deplasa spre zona de Est a Europei, a anuntat miercuri, Agentia Nationala de Meteorologie. Directorul general al Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian, Bogdan Donciu, anuntase insa ca norul va pleca din Romania in jurul orelor 15:00.

"Deocamdata norul care s-a aflat deasupra tarii noastre este in deplasare spre zona de Est a continentului. Cu toate acestea norul este de mica importanta, si aici este parerea mea subiectiva, fata de prima eruptie care a fost mai puternica", a declarat meteorologul Florinela Georgescu.

Ea spune ca al doilea nor este ca un fel de ramasita a ceea ce s-a intamplat la eruptia initiala.

Reprezentantii Ministerului Mediului au precizat si ei miercuri ca indiferent cum a circulat acest nor, calitatea aerului nu a fost influentata de intrarea sau iesirea de pe teritoriul Romaniei.

"Calitatea aerului nu a fost influentata nici incepand cu data de 16 si nici cu ultimele ore de azi (miercuri n.red.), adica de la ora pranzului. Cel putin din punctul acesta de vedere mesajul este: cand este vorba de calitatea aerului nu exista niciun fel de probleme", este mesajul transmis de ministerul Mediului.

Norul de cenusa vulcanica dispare din spatiul aerian al Romaniei in jurul orelor 15:00

In schimb, Romatsa a anuntat ca norul de cenusa vulcanica va disparea complet din spatiul aerian al Romaniei, in jurul orelor 15.00, precizand ca va monitoriza in continuare situatia si va clasifica spatiile aeriene contaminate de particulele de cenusa, a precizat, marti, directorul general al institutiei.

"Intr-o ora sau doua norul dispare de deasupra Romaniei. (...) Procedura dupa care vom merge in continuare consta in clasificarea spatiilor aeriene contaminate", a anuntat, miercuri, in jurul orei 13:00, directorul general al Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian, Bogdan Donciu.

Seful Romatsa a precizat ca reactia Romaniei in timpul crizei determinate de norul de cenusa a fost apreciata pozitiv de comunitatea europeana, ca fiind una "foarte corecta", avand in vedere ca este pentru prima data cand autoritatile romane se confrunta cu o astfel de problema.

Romania si-a redeschis luni seara spatiul aerian, dupa ce aeroporturile au fost inchise de sambata dimineata, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Marin Anton.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#nor cenusa Romania, #parasi teritoriul Romania, #nor cenusa vulcan Islanda , #poluare