Dambovita Center va fi gata in 2015

Joi, 26 Februarie 2009, ora 17:54
1414 citiri
Dambovita Center va fi gata in 2015

Primele cladiri ale proiectului Dambovita Center din Capitala ar putea fi date in folosinta in 2011-2012.

Intreaga cladire va fi gata in 2015, conform secretarului de stat din Ministerul Dezvoltarii, Ioan Andreica, informeaza NewsIn.

Potrivit unor surse municipale, proiectul va fi aprobat de indata ce va ajunge pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Arhitectul-sef Gheorghe Patrascu i-a numit pe reprezentantii ONG-urilor care nu sunt de acord cu proiectul ca fiind contestatari de profesie, iar la sfarsitul interventiei sale i-a trimis sa culeaga PET-uri de pe strada.

In favoarea proiectului au luat cuvatul si oameni adusi de firmele de PR, care au aratat ca vor un nou mall unde sa vizioneze filme si sa mearga la cumparaturi.

Pe de alta parte, reprezentantii ONG-urilor si arhitectii au venit la dezbatere cu vechile argumente impotriva proiectului Dambovita Center.

Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR) considera ca, in zona de constructie a proiectului, terenul este dificil, cu mare umiditate, iar constructiile vor perturba panza freatica. Teoretic, acest lucru va duce, printre altele, la inundarea subsolurilor din zona.

Proiectul va aduce si probleme mari legate de traficul in zona, mai cred arhitectii bucuresteni. Astfel, raportat la cladirile existente, numarul de parcari preconizat (4.500) este de trei ori mai mic decat cel necesar. De asemenea, arhitectii sunt de parere ca si circulatia pietonala se va desfasura cu dificultate.

Asociatiile neguvernamentale sustin, printre altele, ca realizarea proiectului va paraliza traficul dintr-o zona deja puternic afectata, complexul atragand zilnic 20-30.000 de autoturisme.

Proiectul este considerat ilegal deoarece contravine legislatiei privind protectia mediului, este incomplet si nu are toate avizele necesare.

Proiectul Complexului Dambovita Center prevede realizarea unor spatii comerciale cu suprafata desfasurata de 16 hectare si a unui complex de afaceri, hotelier si rezidential cu suprafata desfasurata de 24 hectare.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Dambovita Center 2015 , #prima vacanta
Comentarii