Elevii nu vor mai primi de la Guvern laptopuri, ci calculatoare desktop

Vineri, 20 Iunie 2008, ora 18:09
2426 citiri
Elevii nu vor mai primi de la Guvern laptopuri, ci calculatoare desktop

Ministerul Educatiei a modificat proiectul privind programul de dotare cu calculatoare de tip laptop al elevilor de clasa a IX-a, astfel ca acestia vor primi calculatoare desktop pe care la absolvirea studiilor le vor preda unitatilor de invatamant.

Guvernul sustinea ca perioada urmatoare va fi aprobat un proiect de ordonanta de urgenta care prevede ca elevii de clasa a IX-a si profesorii din cadrul unitatilor liceale si profesionale de stat sa primeasca, la inceputul anului scolar 2008-2009, calculatoare tip laptop in valore de pana la 400 de euro.

Acestea urmau sa ramana in proprietatea beneficiarilor dupa absolvirea liceului in cazul elevilor.

Ministerul a modificat proiectul de act normativ, astfel ca nu vor mai fi achizitionate laptopuri, ci calculatoare tip desktop, de care vor beneficia insa numai elevii de clasa a IX-a, anunta Gandul.

In proiectul initial se mentiona ca "la sfarsitul ciclului liceal, respectiv la finalizarea invatamantului profesional, calculatoarele tip laptop se scot din evidenta contabila a unitatii de invatamant si trec in proprietatea elevilor".

Se estimeaza ca in perioada 2008-2011 vor fi achizitionate un numar de 884.000 de aparate, fondurile totale alocate fiind de 1,31 miliarde de lei. Suma maxima alocata pentru achizitionarea unui calculator va fi de 400 de euro.

Elevii care au beneficiat sau cei care sunt inclusi in programul derulat de stat prin care se acorda un ajutor de 200 de euro pentru cumpararea unui calculator nu vor putea primi computere prin noul proiect.

Configuratia minima recomandata a calculatorului se va stabili anual de MECT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce vor oferi noile procesoare AMD Ryzen 9000
Ce vor oferi noile procesoare AMD Ryzen 9000
Procesoarele AMD Ryzen 9000 "Granite Ridge" Zen 5, așteptate să fie lansate la Computex 2024, promit o revoluție în performanța desktopurilor, potrivit ultimelor rapoarte. Unul dintre cele...
O importantă țară europeană elimină temele pentru acasă obligatorii pentru elevi
O importantă țară europeană elimină temele pentru acasă obligatorii pentru elevi
În Polonia, temele obligatorii pentru acasă au fost anulate în cazul elevilor din clasele I-III, iar în cazul claselor IV-VIII, sunt facultative, transmite Euronews. Reforma a intrat în...
#guvern, #elevi, #liceu, #laptop, #desktop , #prima vacanta