Politistii ameninta ca nu vor lucra timp de 24 de ore

Marti, 18 August 2009, ora 14:00
2193 citiri
Politistii ameninta ca nu vor lucra timp de 24 de ore
Foto: Reuters

Aproximativ 300 de politisti au protestat, marti, pentru a doua zi consecutiv in Capitala, amenintand ca vor opri lucrul timp de 24 de ore daca nu-si vor primi banii pentru orele suplimentare, echipamente si pentru chirie.

Reprezentantii sindicatelor politistilor stransi in Piata Victoria i-au cerut premierului Emil Boc sa coboare in strada si sa le asculte solicitarile.

"Este o rusine ce se intampla cu politistii. Juram ca vom opri lucrul cel putin 24 de ore. Este vina guvernantilor ca s-a ajuns in situatia asta", a declarat pentru NewsIn presedintele Sindicatului national al politistilor si personalului contractual (SNPPC), Marin Gruia.

Potrivit secretarului general al SNPPC, Toader Paraschiv, principalele revendicari ale politistilor sunt: asigurarea fondurilor necesare functionarii autovehiculelor, incadrarea de urgenta a absolventilor de Politie pe cele 8.000 de posturi libere din sistem si acordarea de bani pentru plata orelor suplimentare, decontarea diurnei, a chiriei si a echipamentelor.

Politistii se plang ca sunt nevoiti sa aduca lucruri de acasa pentru a putea dota birourile de politie sau ca isi pun singuri benzina pentru a iesi in misiuni. Tot ei reclama si cheltuirea iresponsabila a banilor din bugetul Ministerului Internelor, in conditiile in care la rectificarea din aprilie acest buget a fost redus cu 190 de milioane de lei.

"Au fost cumparate Merceduri pentru politie, in conditiile in care colegi din alte tari merg cu autoturisme Logan", a sustinut secretarul SNPPC, Toader Paraschiv.

Reprezentantii sindicatelor au reclamat si ca politistii care au participat la actiunile de protest au fost amenintati ca li se va taia din salariu si ca vor fi dati afara daca mai participa la mitinguri. "Vor sa taie orele celor care au fost ieri (n.r: luni) in strada, sub pretextul ca trebuiau sa participe la pregatire, desi erau in timpul lor liber", a afirmat Toader Paraschiv.

De asemenea, sindicalistii au amenintat ca este posibil ca, in perioada urmatoare, sa se declanseze o greva generala la nivelul intregii tari, in cazul in care revendicarilor lor nu vor fi acceptate.

Totodata, presedintele SNPPC a anuntat ca aproximativ 100 de politisti din Ungaria urmeaza sa vina in Romania pentru a se solidariza cu actiunile de protest ale politistilor romani.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#proteste politisti 2009, #politisti oprit lucru , #prima vacanta
Comentarii
B
BORDEIUL CU 24 CAMERE SI 2 ETAJE A POLITISTULUI
rank 1
De ce nu amenintă că nu fură 24 de ore? De ce? De ce?