Asociatiile de primari si presedinti de CJ se coalizeaza impotriva legislatiei abuzive

Vineri, 07 Martie 2014, ora 16:06
2269 citiri
Asociatiile de primari si presedinti de CJ se coalizeaza impotriva legislatiei abuzive
Foto: Adevarul

Cei peste 60 de primari participanti la Adunarea Generala a Asociatiei Oraselor din Romania s-au declarat nemultumiti de folosirea si interpretarea abuziva a legislatiei ambigue, incoerente ca o forma de 'presiune si santaj' asupra autoritatilor publice locale de catre unele institutii ale statului.

Potrivit unui comunicat al Asociatiei Oraselor din Romania, edilii au solicitat ministerului de resort sa sprijine mai mult prin operativitate si sa acorde mai multa atentie derularii proiectelor cu finantare europeana sau nationala implementate de orasele mici.

Acestea au fost lipsite in mod constant de masuri financiare dedicate special dezvoltarii proprii comparativ cu mediul rural, care a beneficiat de sprijin constant acordat prin fondurile europene.

Marian Oprisan, noul sef al presedintilor de consilii judetene

Primarii considera ca o frana in implementarea proiectelor europene e reprezentata de durata mare de evaluare a acestora, precum si de faptul ca autorizatiile primite de la autoritatile deconcentrate de la nivel judetean sau regional sunt primite cu mare dificultate.

Presedintele Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, Marian Oprisan, a propus incheierea unui parteneriat intre cele patru structuri asociative ale autoritatilor locale pentru sustinerea unitara a intereselor acestora.

Temele abordate la reuniune au vizat modernizarea Romaniei prin descentralizare bazata pe subsidiaritate, autonomie locala si intarire a capacitatii administrative, corelarea competentelor autoritatilor administratiei publice locale cu resurse financiare, umane, institutionale si legislative de care acestea trebuie sa dispuna in exercitarea atributiilor, identificarea unor solutii pentru rezolvarea problemelor sociale cu care se confrunta cetatenii oraselor mici si relatia dintre Asociatia Oraselor si autoritatile centrale.

Un moment important pe agenda evenimentului aflat la cea de-a XXI-a editie si desfasurat de miercuri pana vineri a fost reprezentat de decernarea premiilor. La categoria "Cel mai bun primar" pe primul loc s-a clasat edilul orasului Vlahita, Sandor Rus, iar la cea vizand cel mai activ edil orasului Baile Olanesti, Vasile-Sorin Vasilache.

La categoria "Cel mai gospodar primar" cel dintai pozitionat in clasament s-a situat edilul orasului Faurei, Ionel Voinea, iar la cea referitoare la cel mai popular primar edilul orasului Baile Govora, Mihai Mateescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Consilii judetene folosire abuziva legislatie, #Consiliii judetene Oprisan legislatie abuziva, #Oprisan alianta primarii CJ , #primaria