Atentie, se ridica masinile abandonate din sectorul 1! Cat costa sa fie recuperate

Miercuri, 12 Iulie 2017, ora 13:35
4070 citiri
Atentie, se ridica masinile abandonate din sectorul 1! Cat costa sa fie recuperate
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Sectorului 1 a inceput eliberarea strazilor de masinile abandonate si cele cu proprietar neidentificat (nu si a celor parcate neregulamentar!). Astfel, autoturismele ridicate vor fi depozitate intr-un spatiu al primariei, amenajat special in acest scop.

Acesta este situat in Soseaua Odai nr. 3-5, anunta Primaria Sectorului 1 intr-un comunicat remis Ziare.com.

Desi primaria mentioneaza ca nu se percepe o taxa pentru depozitare, cei care vor sa isi recupereze masinile trebuie sa achite 2.000 de lei amenda, conform Legii nr.421/2002, la care se adauga taxa de ridicare si transport, in valoare de 500 de lei.

Un vehicul este declarat abandonat daca se afla pe "domeniul public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ - teritoriale de cel putin un an", daca are un "proprietar sau detinator legal cunoscut", "insa exista indicii temeinice determinate de starea improprie circulatiei acestuia pe drumurile publice, din care rezulta intentia neechivoca a proprietarului sau detinatorului legal de a renunta la exercitarea drepturilor sale asupra vehiculului".

Depistarea vehiculelor fara stapan sau abandonate pe teritoriul Sectorului 1 intra in atributiile Politiei Locale, se mai arata in comunicat.

In cazul masinilor abandonate, agentul constatator trebuie sa afiseze o somatie pe caroseria vehiculului, prin care solicita ridicarea acestuia, in termen de 10 zile, de pe domeniul public.

Dupa identificarea proprietarului sau a detinatorului legal, acesta este somat prin scrisoare recomandata cu aviz de primire, cerandu-i-se sa isi ridice masina de pe domeniul public sau privat in termen de 5 zile de la primirea somatiei.

Daca destinatarul nu da curs somatiei, la expirarea termenului de 5 zile, primarul va emite o dispozitie prin care declara vehiculul abandonat. Ulterior, masina va fi ridicata, transportata si depozitata in locul special amenajat.

In urma cu aproape trei saptamani, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, anunta ca va incepe ridicarea masinilor abandonate, spunand insa ca nu vor fi date si amenzi.

A.S.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#ridicare masini abandonate sector 1, #taxa recuperare masina abandonata, #recuperare masina abandonata Bucuresti , #primaria