Cainii vagabonzi, intre iubitorii de animale si autoritati - De la cititori

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 23:23
2340 citiri
Cainii vagabonzi, intre iubitorii de animale si autoritati - De la cititori

Ar fi interesant de stiut, direct de la sursa, adica de la asa zisii mari iubitori de animale, de ce ies in strada numai intru apararea cainilor. Se stie ca mieii si porcii nu latra si nu musca, adica nu sunt animale periculoase, si totusi, de Sarbatori, se pune la cale un adevarat macel impotriva lor si asa ajung pe masa, ca hrana pentru oameni. Ca sa nu mai pomenesc de milioanele de pasari, la fel de inofensive, sacrificate tot pentru hrana.

As fi dorit ca la mitingul de marti, la care au luat parte iubitorii de animale, unii chiar insotiti de caini, sa vad si persoanele muscate de caini, macar in Bucuresti, unde statisticile spun ca, in 2010, au fost peste 20.000 de mii de victime, copii si adulti.

Jocul acesta al iubitorilor de caini iesiti in strada impotriva autoritatilor decise sa ia niste masuri impotriva cainilor maidanezi care fac legea pe strazi, e vechi, mincinos si nu mai impresioneaza pe nimeni.

Pe de o parte, iubitorii de animale striga, se agita, ameninta, infiereaza autoritatile si cer conditii decente pentru cainii vagabonzi. De partea cealalta, autoritatile promit dar, nici unii, nici altii nu fac nimic si bietul om, pietonul, ramane pe mai departe neprotejat, neajutorat, la discretia haitelor flamande de caini.

Sterilizarea cainilor nu mai este de luat in calcul deoarece experientele din anii trecuti au aratat ca, odata sterilizati, cainii revin in strada ramanand, pe mai departe, o amenintare. Si acest lucru nu se intampla numai in Bucuresti, ci in toata tara.

Este inutil ca autoritatile sa iasa la televizor dupa ce se mai intampla cate o nenorocire si sa faca promisiuni. Promisiunile, vorbele multe fara actiune nu folosesc nimanui si nici nu-i apara pe oameni de haita infometata, pornita la atac ziua-n amiaza mare.

Intr-adevar, e neplacut sa stii ca hingherii vaneaza niste caini care nu se pot apara in niciun fel, dar e o barbarie mare, nedemna de un popor civilizat, sa auzi ori sa citesti ca un alt om zace in spital cu carnea smulsa de pe el ori ca nu s-a mai putut face nimic sa-l salveze si a murit.

Sigur ca si iubitorii de animale au rostul si rolul lor, mai ales atunci cand declara senin si convinsi de ceea ce spun ca femeia care a murit sfasiata din caini a avut sufletul negru si de asta a fost atacata. Doar asa aflam ce mult bine pot face cainii omenirii.

Daca pentru iubitorii de animale, viata unui om chiar nu valoreaza nimic, nici macar un cuvant de compasiune, atunci macar autoritatile locale sa arate intelegere si grija pentru viata cetateanului si sa faca ce trebuie.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#caini fara stapan, #haite de caini, #oameni sasiati de caini , #primaria