Cand edilul nu-i acasa...: Tentativa de "lovitura de primarie" la Timisoara

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 21:50
3010 citiri
Cand edilul nu-i acasa...: Tentativa de "lovitura de primarie" la Timisoara
Foto: opiniatimisoarei.ro

Consilierii judeteni si municipali ai PSD-PC, PP-DD si PNTCD profita de faptul ca primarul Timisoarei Nicolae Robu este plecat din tara si incearca formarea unei noi majoritati, care sa il inlocuiasca pe viceprimarul liberal Dan Diaconu cu taranistul Bogdan Hertog.

Nicolae Robu, care este si liderul PNL Timis, spune ca motivul real al acestor schimbari este refuzul sau de a face "jocurile politico-financiare" ale unor membri din PSD si sponsori ai acestora, scrie Timpolis.

Aflat la Singapore la o conferinta a primarilor, Nicolae Robu a spus ca a fost informat ca PSD incearca in absenta sa creeze noi majoritati in Consiliul Local Timisoara si in Consiliul Judetean Timis.

"Stiu ca sunt incomod prin corectitudinea mea, prin intransigenta mea, stiu ca exista mari suferinte la unii ca nu mai pot capusa societatile Primariei, ca nu mai pot influenta licitatiile, ca nu mai pot pune mana pe terenuri, pe cladiri", a afirmat Robu.

Liberalul spune ca pentru PSD si clientii lui este de neconceput, spre exemplu, "sa nu poata cumpara o cladire care costa peste 720.000 de euro cu 100.000 de euro, sa nu poata lua pe gratis de la stat terenuri de zeci si chiar sute de milioane de euro, prin HG 834, dupa ce-au luat zeci si zeci de cladiri, sa nu poata obtine lucrari prin trucarea licitatiilor, asa cum au fost obisnuiti, sa nu poata promova oameni incompetenti si de proasta factura sub replica 'ce daca-s prosti si/sau hoti, sunt prostii, respectiv hotii nostri'".

La actiunea pusa la cale de PSD-PC in absenta primarului liberal s-au raliat si doi consilieri membri ai PNTCD Timis, Flavius Boncea si Bogdan Herzog, care au semnat un acord propus de PSD noii majoritati.

Liderul PNTCD Timis, Valentin Moldovan, a declarat ca acestia au semnat protocolul respectiv in nume propriu si ca "oricand pot fi exclusi".

Pe site-ul Vocea Rusiei apar mai multe articole semnate de Bogdan Radu Herzog, care este prezentat ca si consilier local in Timisoara. Jurnalistii de la Timpolis scriu ca Hertog este acuzat de unele canale media ca este "agent de influenta al lui Putin". Hertog nu a putut fi contactat telefonic de jurnalistii de la Timpolis pentru a raspunde acestor acuzatii.

Nicolae Robu acuza ca artizanii autorii acestei lovituri politice sunt presedintele PSD Timis, Titu Bojin, deputatul PSD Sorin Grindeanu, fostul primar PNTCD Gheorghe Ciuhandu, care este "probabil speriat de PSD pentru neregulile comise cat a fost primar", si "celebrii frati Cristescu, neimpacati ca n-au nicio putere asupra Primariei Timisoarei, cu mine, ca primar".

Sedinta decisiva a Consiliului Local va avea loc vineri, 6 iunie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Nicolae Robu Hertog viceprimar, #Bogdan Hertog viceprimar Timisoara, #protocol PSD PNTCD Timisoara , #primaria