Casuta pentru veverite de 4.600 de euro: Sa se plimbe printre noi, copiii sa le dea nuci, alune

Joi, 04 Februarie 2016, ora 21:47
3242 citiri
Casuta pentru veverite de 4.600 de euro: Sa se plimbe printre noi, copiii sa le dea nuci, alune
Foto: Pexels/Lifeofpix

Primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu, sustine intr-o postare publicata joi, pe pagina sa de Facebook, proiectul aprobat odata cu bugetul local pe anul in curs, prin care se doreste cheltuirea a peste 4.600 euro pentru montarea unei casute de veverite in parcul municipal si achizitionarea catorva familii din aceasta specie.

"Imi doresc un astfel de parc in care veveritele sa se plimbe printre noi, iar copiii sa le hraneasca cu nuci, alune... Cred ca traditionala apropiere de natura (flora, fauna) a bistritenilor se poate manifesta si in aceasta zona!", a scris Cretu, care si-a insotit textul cu fotografia unei veverite intr-un parc.

Comentariile la aceasta postare nu au intarziat sa apara. Unele dintre acestea au fost favorabile primarului si proiectului sau: "Daca am avea conducatori competenti si cu experienta, asa ca dumneavoastra, poporul ar fi mult mai fericit", a scris un domn, in timp ce o doamna a cerut sprijin pentru proiect din partea celor nostalgici: "Pentru cei ce-si amintesc de Margareta, veverita care se apropia de copiii ce loveau doua nuci: sustineti proiectul primarului, merita!".

In schimb, au existat si persoane care au criticat initiativa, pe care o considera inutila. "Chiar nu va este rusine, bine ca luati veverite, mere, fantani, cand strazile sunt dezastru, trotuarele la fel", a scris o doamna.

Achizitia privind casuta veveritelor a fost aprobata marti, in sedinta ordinara a Consiliului Local Bistrita, unde s-a discutat bugetul local pentru anul in curs.

Se intampla-n Romania: 4.600 de euro pentru o casa pentru veverite

Primaria Bistrita va achizitiona in acest an, cu bani de la bugetul local, nu doar o casuta incapatoare pentru veveritele din parcul municipal, ci si... veverite cu care sa populeze aceasta constructie, potrivit declaratiilor facute de primarul Ovidiu Cretu, costul total al achizitiei urmand sa se ridice la 21.000 lei (peste 4.600 euro).

"Nu este vorba despre o casuta, ci despre o voliera care contine patru casute, care contine un arbore si alte elemente. Voliera are dimensiunea, la sol, de aproximativ 6-10 metri patrati, inaltimea de trei metri si in ea incap cam patru familii (de veverite - n.r.). Oferta o avem de la o firma din Galati, puteti sa o accesati pe site-ul lor. Costa 3.500 - 3.700 euro - asta este valoarea de catalog, plus o suta de euro o bucata de veverita. Deci cu sase sau opt bucati de veverite se ajunge cam acolo (la 4.600 euro - n.red.) ", a declarat Ovidiu Cretu.

Intrebat de ce este nevoie sa fie populat parcul municipal cu veverite, cata vreme acolo exista deja astfel de exemplare, edilul bistritean a explicat ca unele dintre veverite s-au intors in padure, desi municipalitatea a avut grija pana acum sa monteze o casuta din lemn pentru ele si sa le alimenteze cu nuci.

"Populam, pentru ca veveritele existente, am incercat de cand am terminat parcul sa le alimentam cu nuci, dar totusi nu vin sa se stabilizeze, au gasit locul prin care sa fuga inapoi in padure. Aici, daca aducem veveritele acestea si le inmultim in voliera respectiva, ele vor popula parcul. Cand o sa va duceti in parc, o sa vedeti veverite umbland pe jos, printre oameni", a mai spus Cretu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#veverite Bistrita, #primar Bistrita veverite , #primaria