Ce "vraji" mai pune la cale Primaria Capitalei (II) - De la cititori

Duminica, 27 Martie 2011, ora 22:42
1723 citiri
Ce "vraji" mai pune la cale Primaria Capitalei (II) - De la cititori

Autoritatile locale, ca si cele centrale, se dau de ceasul mortii ca bugetele sunt atat de subtiri, incat nu mai au din ce plati angajatii. Chiar si dupa reducerile cu 25% ale salariilor, chipurile, abia se gasesc banii necesari indestularii acestora pentru munca depusa.

Ca avem de-a face cu o minciuna, o demonstreaza fara echivoc milioanele irosite pe tot felul de prostii ori pe investitii simplist gandite care, cel putin, ar putea fi amanate, daca nu sistate complet. Ce interese oneroase se ascund in spatele acestor manevre, multi contribuabili pot banui. Ramanand in sarcina organelor competente sa demonstreze ceea ce este legal si ce nu. Si a presei, sa atraga atentia asupra cheltuielilor nejustificate pe timp de criza, pe care le comit edilii Capitalei.

De la ctitorirea unui strand municipal si imprumutarea de biciclete, la reabilitarea unor cimitire ori infiintarea de comisii birocratice si pana la acordarea de facilitati pentru transportul in comun angajatilor primariei, consilierii generali si primarul la fel de General nu stiu pe ce sa mai iroseasca banul public al bucuresteanului.

Iar hotararile care se adopta, din pacate, au la baza doar interese personale, de grup ori de partid, fara ca bucurestenii sa fie consultati asa cum s-ar cuveni. In cele ce urmeaza vom prezenta cateva situatii care sustin aceste afirmatii legitime.

Ce "vraji" mai pune la cale Primaria Capitalei (I)

In sfarsit, cabinetele medicale se vor vinde

Dupa doi ani si jumatate de la intentia Primariei Municipiului Bucuresti de a vinde medicilor cabinetele in care isi desfasoara activitatea (potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 68/6.06.2008), Consiliul General a pus la punct metodologia necesara.

Vanzarea va fi facuta atat prin negociere directa, cat si in urma unor licitatii publice cu strigare. Vor avea acces numai medicii, dentistii, biologii, biochimistii, fizicienii, tehnicienii dentari si alte persoane fizice cu drept de libera practica, ce desfasoara activitati conexe actului medical, precum si persoanele juridice care au ca principal obiect de activitate furnizarea de servicii medicale si se afla in posesia unui contract de concesiune, de inchiriere sau de comodat pentru spatiul respectiv.

Preturile vor fi stabilite de evaluatorii primariei, acestea fiind majorate cu procente cuprinse intre 10 si 20%, la care se va adauga TVA de 24%. Cum evaluatorii vor fi desemnati de Primaria Capitalei, iar plata acestora va evolua procentual in functie de pretul stabilit pentru cabinete, este de presupus ca acesta nu va fi deloc unul mic. Conditii in care multi medici isi exprima deja scepticismul cu privire la cumpararea cabinetelor, mai ales cu banii jos.

Un sediu pentru finul Falca

Consilierii generali mai au in dezbatere darea in folosinta gratuita, pentru o perioada de cinci ani, a unui sediu Asociatiei Municipiilor din Romania. Acesta este situat buricul targului (str. Academiei nr. 3-5, etaj 1), fiind compus din sase camere.

Nu lipsit de importanta e faptul ca presedintele asociatiei este Gheorghe Falca, primarul Aradului, finul de cununie al lui Traian Basescu si nasul tot de cununie al ministrului de Interne, Constantin Traian Igas, pe care l-a si sustinut la partid pentru aceasta functie.

Investitii in locuri de veci

Edilii mai au in vedere alocarea a importante sume de bani pentru reabilitarea unor lacasuri de veci intretinute de Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane.

Astfel, sunt avute in vedere studii de fezabilitate privind instalatii de apa-canal in toate cimitirele si crematoriile de pe raza Bucurestiului, privind alimentarea cu energie electrica a cimitirelor Berceni si Domnesti, alimentarea cu gaze a cimitirului Tudor Vladimirescu, precum si reabilitarea Crematoriului Cenusa.

De asemenea, la Bellu se preconizeaza amenajarea cimitirului si extinderea corpului administrativ, iar la Cimitirul Vest - pictarea capelei.

Inca un aparat birocratic

Pentru ca bucurestenii nu aveau suficiente comisii si comitete, alesii lor le mai pregatesc una. Este vorba despre Comisia Locala de Ordine Publica a Municipiului Bucuresti, care va fi compusa din Primarul General, Secretarul General al primariei, trei consilieri, seful Politiei Llocale a Capitalei si seful Politiei Bucuresti sau un reprezentant al acestei structuri.

Noul organism va fi unul cu rol consultativ, indeplinind o serie de atributii birocratice. Deocamdata, nu a fost facut public aparatul de lucru al noii inventii si nici indemnizatiile pe care le vor incasa cei implicati in aceasta afacere.

"Sa nu primesti daruri de la austrieci"

Alesii nostri mai au pe ordinea de zi "acceptarea ofertei de donatie si preluarea in domeniul public al Municipiului Bucuresti cu destinatia de strazi a unor suprafete de teren proprietatea SC OMV Petrom SA".

La aceasta ora nu se cunosc amanuntele acestei donatii si nici dedesubturile ei, deoarece documentele aferente n-au fost aduse inca la cunostinta presei. Motiv din care parafrazam un celebru aforism provenind din Grecia Antica si anume: "Sa nu primesti daruri de la austrieci".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#proiecte Primaria Capitalei, #primaria Bucuresti decizii , #primaria