CJ Galati da 73.000 de euro la service pentru 17 masini

Sambata, 29 Mai 2010, ora 16:24
2198 citiri
CJ Galati da 73.000 de euro la service pentru 17 masini

Consiliul Judetean Galati a incheiat un contract de service auto in valoare de 73.000 de euro pentru numai 17 masini, in timp ce Primaria municipiului Galati si-a cumparat hartie in valoare de 16.000 de euro, potrivit datelor postate pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Consiliul Judetean Galati are 17 masini in parcul propriu: un Volkswagen Touareg folosit de presedintele Eugen Chebac (PSD), un Range Rover utilizat de vicepresedintele Eugen Durbaca (PC), un Sedan Land Rover de lux si alte 14 autoturisme si microbuze, mai ieftine, de la Skoda, Fiat, Ford, Iveco, Daewoo si Dacia. Pentru intretinerea celor 17 masini, Consiliul Judetean a incheiat, pe 1 aprilie 2010, un contract pe 12 luni cu Ena Grup.

Service-ul din Galati s-a angajat sa ii asigure Consiliului, la comanda, servicii de reparatie si de intretinere a celor 17 masini, plus piesele de schimb necesare.

Pentru aceste servicii, Ena Grup incaseaza 302.874 de lei, adica aproape 73.000 de euro, de la bugetul Consiliului Judetean. Cu acesti bani, CJ ar putea face revizia anuala la 200 de SUV-uri VW Touareg, potrivit pretului de reprezentanta, sau si-ar putea cumpara doua astfel de masini noi.

Si Primaria municipiului Galati a incheiat un contract de service si piese de schimb pentru masinile sale, tot 17 la numar. Service-ul cu care lucreaza Primaria este acelasi cu care lucreaza Consiliul Judetean: Ena Grup.

Aceasta firma va repara si va intretine cinci dintre masinile primariei: Skoda Octavia, folosita de primarul Dumitru Nicolae (PSD), doua autoturisme Daewoo Nubira, un Ford Ranger si un microbuz Volkswagen Caravelle.

In schimb, Daciile Primariei (opt Loganuri, trei Solenza si o Dacia 1310) vor fi reparate de o alta firma, Iatsa SA. Pentru toate cele 17 masini, Primaria a pus deoparte o suma de patru ori mai mica decat Consiliul Judetean: 68.900 de lei, adica 16.500 de euro.

In schimb, municipalitatea a incheiat un contract cu Libraria "Lucian Blaga" din Galati, care ii va furniza anul acesta hartie in valoare de 65.692 de lei, adica aproape 16.000 de euro, bani cu care Primaria isi poate cumpara 6.600 de baxuri de hartie de calitate superioara, la pretul pietei. Asta inseama ca, pana la 31 decembrie 2010, municipalitatea va consuma 27 de baxuri de hartie pe zi.

Conform SEAP, Primaria si-a mai luat carburant de 24.000 de euro, gard pentru protectia spatiilor verzi si banci de 28.000 de euro si a inchiriat toalete ecologice la pretul de 36.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#consiliu judetean galati cheltuieli, #galati cheltuieli service auto , #primaria