Cum evita Negoita imprastierea gunoiului in sectorul 3?

Sambata, 22 Iunie 2013, ora 20:22
1568 citiri
Cum evita Negoita imprastierea gunoiului in sectorul 3?
Foto: clubafaceri.ro

Colectarea selectiva a deseurilor menajere si asimilabile se va realiza in sectorul 3 preponderent printr-un sistem de containere amplasate in subteran, a anuntat sambata primarul sectorului, Robert Negoita, la inaugurarea oficiala a acestui sistem.

Prin amplasarea containerelor ingropate, sistem in curs de implementare de Primaria sectorului 3 in colaborare cu firma de salubrizare Rosal, se elimina poluarea mediului si imprastierea deseurilor de catre animale si oameni.

"Principala noastra preocupare este curatenia. Trebuie sa gasim cea mai buna modalitate de a o pastra. Aceste pubele noi de colectare a deseurilor rezolva toate problemele pe care containerele vechi le creasera. Ma refer la imprastierea gunoiului, degradarea deseurilor biologice, dar si aspectul inestetic. Ne dorim ca in decurs de un an sa inlocuim toate containerele vechi cu pubele noi", a afirmat Robert Negoita.

Sistemul, ideal si pentru colectarea selectiva a deseurilor reciclabile (hartie, plastic sau sticla), are costuri de mentenanta mai mici in comparatie cu cele existente, deoarece containerele sunt protejate de intemperii si de riscul incendierii. Monitorizarea containerelor se va realiza cu ajutorul unor dispozitive de verificare a volumului de umplere, astfel obtinandu-se o mai buna o colectare eficienta a deseurilor.

"Am gasit solutia asta care, in opinia noastra, este una dintre cele mai bune. Ascundem gunoiul, il securizam, il punem la adapost, nu se mai fura, nu mai este imprastiat. Noi nu platim, furnizorul de salubrizare il face pe investitia lor pe care o vor amortiza in timp. Pana in prezent, sunt vreo zece astfel de sisteme si am dorit sa vedem cum functioneaza. Acum am decis ca in tot sectorul sa fie la fel. Daca totul merge bine, intr-un an de zile ar trebui sa le avem. In strainatate nu prea mai vedem altfel de sisteme. Acolo asta este sistemul", a spus Robert Negoita.

Directorul general adjunct al firmei de salubrizare Rosal, Constantin Zamfir, a precizat ca pretul pe unitate ajunge la 15.000 de euro, ceea ce presupune, printre altele, o cuva din beton precomprimat, confectia metalica cu dispozitiv hidraulic.

"Dar, avand in vedere ca sunt identificate in prezent 380-400 de locuri pentru aceste sisteme, pretul pe unitate se va diminua. Este rentabil pentru ca dispare acea prestare de serviciu dupa ce am ridicat gunoiul. Pana la venirea autospecialei containerele erau vandalizate. Se cautau materialele reciclabile si in spate ramanea gunoiul imprastiat pe jos. Trebuia sa vii cu oameni sa cureti. Acum s-a eliminat total aceasta situatie", a precizat Constantin Zamfir.

Potrivit directorului general adjunct al firmei de salubrizare, prin acest sistem colectarea selectiva a deseurilor va creste de la 15% la 40%.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#containere gunoi subterane, #colectare gunoi subteran, #container reciclare selectiva , #primaria