Cum poate fi rezolvata criza locurilor de parcare din Bucuresti - de la sensuri unice la parcajele supermarketurilor

Vineri, 14 Octombrie 2016, ora 19:43
15490 citiri
Cum poate fi rezolvata criza locurilor de parcare din Bucuresti - de la sensuri unice la parcajele supermarketurilor
Foto: Ziare.com

Bucurestenii se confrunta zi de zi cu blocajele din trafic si cu lipsa locurilor de parcare. Pentru locuitorii din Militari sau Drumul Taberei, dar nu numai, este un cosmar sa ajunga la serviciu la ora de varf sau sa-si parcheze masina cand vin seara acasa.

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, propune cateva solutii pentru aceaste probleme, insa ramane de vazut daca ele sunt suficiente si daca chiar ii vor ajuta pe bucuresteni.

Aglomeratie ca niciodata la Lujerului, Politia ridica din umeri: Cine isi ia masina sa-si asume traficul din Bucuresti! (Foto&Video)

Primaria Sectorului 6 a raspuns la solicitarea Ziare.com precizand ca un prim pas pentru crearea de noi spatii de parcare va fi introducerea de sensuri unice pe toate strazile secundare din sector.

Sensuri unice = mai multe locuri de parcare?

Pentru ca Militariul este cel mai aglomerat cartier, edilul intentioneaza sa implementeze aici pentru prima data un proiect pilot, ca sa vada cum functioneaza. Sistemul de sensuri unice este in prezent in analiza, iar in curand va fi supus in dezbatere publica pe site-ul Primariei Sectorului 6.

Sensurile unice ar putea genera o crestere cu pana la 30% a locurilor de parcare, sustin reprezentatii administratiei locale, care spun ca au ajuns la aceasta cifra dupa ce au luat in calcul mai multi factori.

In primul rand, administratia vrea sa interzica accesul autoutilitarelor la anumite ore pe strazi, pentru a exista mai mult spatiu pentru masinile mici. De asemenea, specialistii din primarie s-au gandit la faptul ca soferii vor putea sa-si lase masinile parcate pe ambele parti ale drumului.

"Exemple aplicate in alte sectoare au demonstrat eficienta acestei masuri si imbunatatirea substantiala a locurilor de parcare, chiar cu procentul amintit de primarul Gabriel Mutu", au precizat reprezentantii primariei.

Cum scapam de carutele din Bucuresti: Daca amenzile sunt inutile, autoritatile pregatesc o masura mai drastica

Insa aici intervine o problema. Exista riscul ca masura sensurilor unice sa nu genereze neaparat mai multe locuri de parcare, pentru ca oamenii deja isi lasa masinile si pe o parte, si pe alta a strazii, fara sa tina cont ca nu mai ramane spatiu pentru ca doua autoturisme sa treaca unul pe langa celalalt.

Foto: Strada Cupolei

Foto: Aleea Poarta Alba

Gabriel Mutu nu vrea parcari supraetajate

In Sectorul 6 exista, in total, 500 de locuri in parcaje automate, supraetajate, solutie care insa nu este pe placul edilului, pentru ca presupune sacrificarea spatiului verde pentru construirea lor.

In schimb, solutia viitorului este folosirea parcajele supermarketurilor, in viziunea lui Gabriel Mutu. Edilul vrea ca marile magazine sa-si tina parcajele deschise si pe timp de noapte, pentru a putea fi folosite de localnici.

Reprezentantii primariei sustin ca, desi pana in acest moment nu au fost parafate acorduri cu marii retaileri din Sectorul 6, "ideea a fost bine primita si de catre ei, si de catre locuitori".

"Vom stabili detaliile acestui acord in curand, pentru ca poate fi o varianta benefica tuturor partilor si deloc costisitoare", au precizat reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Foto: Parcare Cora Lujerului

Hipermarketul Cora Lujerului are 1.800 de locuri de parcare, dintre care 1.300 in parcajul subteran, dar este deschis doar intre orele 8:00 - 23:00. In plus, aici se gaseste si o statie de alimentare a masinilor electrice, care poate fi folosita de orice proprietar de astfel de autoturisme.

Foto: Statie incarcare electrica

Si centrul comercial Auchan Drumul Taberei dispune de un parcaj cu o capacitate de 1.600 de locuri, in timp ce Carrefour Orhideea are circa 1.400 de spatii de parcare, deci locuri ar fi. Ramane de vazut daca va fi gasita si intelegere.

Sursa foto: Ziare.com

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#parcari supermarket Sector 6, #Sensuri Unice sector 6, #sensuri unice militari, #criza parcari Militari , #primaria