Cum vad arhitectii dezvoltarea centrului Bucurestiului

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 21:48
3042 citiri
Cum vad arhitectii dezvoltarea centrului Bucurestiului
Foto: metropotam.ro

Un grup de arhitecti a supus dezbaterii publice un plan de dezvoltare urbana pentru Centrul Bucurestiului, care urmeaza sa fie supus votului Consiliului Local. Printre propuneri se afla realizarea unui sistem de parcari de dimensiuni medii, eliberarea trotuarelor si recuperarea spatiilor publice.

Studiile facute de cei care au realizat proiectul de dezvoltare a Centrului Capitalei arata ca 20% dintre persoanele care locuiesc in Bucuresti folosesc, zilnic, masina drept mijloc de transport, in timp ce 71% utlizeaza mijloacele de transport in comun.

"Cu cat autoritatile vor face drumuri mai multe si mai late, cu atat vor fi mai multe masini pe strazi. Spre exemplu, in Londra si-au dat seama de lucrul acesta in urma cu 20 de ani si au remediat situatia. La noi inca nu s-a facut nimic in sensul acesta", a declarat Doru Frolea, unul dintre arhitectii care au lucrat la proiect, citat de Curierul National.

In proiect se propune infiintarea unei benzi speciale de circulatie pentru autobuze, iar specialistii in domeniu considera ca ar trebui inchisa circulatia pentru masini in zona centrului istoric, unde ar trebui sa aiba acces doar pietonii si biciclistii.

"Prin largiri de trotuare, reamenajarea de strazi cu prioritate pentru pietoni si biciclisti si refacerea de peste 20 de scuaruri si piete, dorim sa cream spatii publice prietenoase si dinamice. (...) Pentru spatiile publice majore, complexe, propunem in strategie organizarea de concursuri internationale care sa aduca solutii de reabilitare moderne, validate prin dezbateri publice", se mai arata in strategie.

Realizarea unui sistem de parcari de dimensiuni medii in zona centrala este, de asemenea, una dintre nevoile stringente ale Capitalei, dat fiind fluxul extrem de mare de masini in aceasta zona. De asemenea, pentru a descongestiona traficul din centrul si nordul orasului, Primaria Capitalei are in plan construirea a aproximativ 6.000 de locuri de parcare, in majoritate subterane.

Initiatorii proiectului mai sunt de parere ca ar trebui facute demersuri in vederea dinamizarii activitatilor economice. In acest sens, planul propune reconditionarea unei parti a cladirilor istorice, pentru a putea deveni platforme de business si de afaceri. Totodata, lista de proiecte cuprinde si reabilitarea cartierelor degradate si a cailor comerciale traditionale, precum Calea Mosilor, Calea Rahovei sau Calea Grivitei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#arhitecti centru Capitala, #parcari Bucuresti, #inchidere centru istoric , #primaria
Comentarii
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Cat timp Centrul Istoric va fi plin de Tigani, totul este in zadar !