Ziare.com

Firea e libera sa cumpere autobuze de la turci. De ce au fost respinse contestatiile Mercedes si Karsan

Vineri, 11 Mai 2018, ora 11:50

   

Firea e libera sa cumpere autobuze de la turci. De ce au fost respinse contestatiile Mercedes si Karsan
Achizitia autobuzelor Otokar de catre Primaria Capitalei poate intra in linie dreapta dupa ce Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a respins contestatiile formulate de Karsan Otomovit Sanayii Ve Ticaret As si Mercedes - Benz Romania Srl.

Primaria Capitalei explica, vineri, intr-un comunicat remis Ziare.com, de ce au fost respinse contestatiile.

Astfel, referitor la contestatiile care vizau dimensiunile autobuzelor, dupa analizarea dosarului, CNSC a decis ca au fost depuse documente care atesta respectarea dimensiunilor solicitate in caietul de sarcini, respectiv schite, fise tehnice si documente de omologare, din care rezulta conformitatea ofertei in ceea ce priveste specificatiile pretins a fi nerespectate, arata PMB.

In ceea ce priveste contestatia referitoare la faptul ca Otokar nu a respectat cerinta privind deschiderea libera a usilor pentru calatori, Consiliul a stabilit ca, in propunerea tehnica a firmei, toate cele 3 tipuri de autobuze au deschiderea libera a usilor de 1.200 mm.

"In ceea ce priveste aspectul semnalat de unul dintre contestatari, cu privire la faptul ca nu s-ar fi respectat cerinta privind autorizarea RAR a atelierului service al operatorului economic declarat castigator, CNSC a stabilit ca aceasta cerinta NU a fost prevazuta in documentatia de atribuire, in consecinta nu avea cum sa fie sau sa nu fie respectata", adauga primaria.

Si metodologia de calcul a punctajului a fost contestata, iar Consiliul a observat ca primii 10 factori de evaluare au fost obiectivi si matematici, iar ultimii patru s-au bazat pe declaratia (angajamentul ferm) al ofertantului.

"Astfel, verificand punctajul obtinut de compania contestatoare Karsan, Consiliul retine ca aceasta a obtinut maximum de puncte, respectiv 2,5, deci nu poate afirma ca fost defavorizata cu privire la acest factor de evaluare.

In ceea ce priveste punctajul celorlalte oferte, si acesta a fost calculat pe baza datelor din documentatie, in raport cu documentele prezentate in oferte.

Mai mult decat atat, referindu-se tot la metodologia de calcul a punctajului, Consiliul a aratat ca, atat timp cat acesti factori nu au fost contestati in etapa documentatiei de atribuire, partile nu pot ridica pretentii si nu se pot arata nemultumite de maniera de apreciere, dupa evaluarea ofertelor", se mai arata in document.

"Ca un argument in plus pentru corectitudinea si transparenta procedurii desfasurate de Primaria Municipiului Bucuresti, CNSC afirma ca, desi legea prevedere solicitarea de clarificari doar acolo unde este cazul, autoritatea contractanta a solicitat clarificari tuturor ofertantilor, in egala masura, niciunul dintre ei nefiind discriminat", se arata in comunicat.

Primaria mai spune ca, din verificarea actelor depuse in urma solicitarilor de clarificari, Consiliul nu a identificat documente din care sa rezulte ca s-ar fi modificat elemente ale propunerii tehnice sau elemente pe baza carora se acorda punctajul, toate solicitarile de clarificari fiind unele de completare sau confirmare.

"In ceea ce priveste reclamatia referitoare la neacordarea accesului operatorilor participanti la licitatie la documentele cuprinse in dosarul achizitiei publice, CNSC reitereaza faptul ca legislatiile nationala si europeana impun autoritatii contractante sa nu dezvaluie informatiile transmise de catre operatorii economici si desemnate de acestia ca fiind confidentiale", continua reprezentantii primariei.

Amintim ca la inceputul acestui an s-a finalizat procedura de evaluare a ofertelor pentru achizitionarea a 400 de autobuze Euro 6, punctajul cel mai mare fiind obtinut de oferta depusa de asocierea Otokar Europe Sas - Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi SA. Valoarea atribuita a achizitiei este de 458.100.826 de lei fara TVA, adica 100 milioane euro, respectiv 250.000 de euro + TVA per autobuz.

In cadrul procedurii de licitatie au fost depuse 4 oferte: Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.S, Man Truck&Bus AG, Mercedes Benz Romania SRL si Asocierea Otokar Europe Sas - Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi SA.

Citeste si: Ce promit turcii care vor livra autobuze Capitalei: Primele 40 vin la 5 luni, dupa ce semnam contractul


A.G.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6957 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Firea

Și-a tras o pălărie, luată din vechiturile monarhiei britanice, renumita prin gustul indoielnic al acestor podoabe. In rest aproband caștigarea licitației de la cel mai slab concurent, aluat și șpagă psd obișnuita de 15% din valoarea contractului.acum o sa vedem distracție, ca turci producători de autobuze fiabile e un basm.

 

SCUFITA ASTA CAM PURIE ne zapaceste iar cu cifre aruncate din

tramvai , unde poate ca era necesara si o expertiza facuta nu de doctori si olgute ci de cei cu ceva stiinta de carte ...
Trebuie sa va spunem ca la chiori , dati un studiu comparativ cu ofertele avute si nu doar dame de salon cu palariute de subrete si care cad in limba dupa barbati de stat de teleorman ...

Firea e liberă să cumpere

Da, Firea este liberă să cumpere ceva ce aparține tehnic in bună parte trecutului și nu viitorului.
In momentul in care marile orașe ale lumii se dotează cu autobuze și camioane electrice, inclusiv orasul romanesc Cluj, Firea e liberă să cumpere autobuze Diesel, poluante, a căror intreținere și exploatare este simțitor mai scumpă decat a autovehiculelor electrice.
Doamna Firea este liberă să cumpere de la o firmă de mana a cinsprezecea. Oare de ce?
Doamna Firea este liberă să cumpere și să mărească poluarea aerului din capitală, in loc să o diminueze.
Să ne trăiască doamna Firea!
Dar doamna Firea, deși este liberă să cumpere, ar trebui să răspundă la intrebarea, de ce nu a luat in considerare cumpărarea de autobuze electrice.
Care este eficiența economică a achiziționării de autobuze electrice comparativ cu cele pe motorină?

 

firea isi bate joc de bucuresteni

de la promisiunea RATB gratis cu care a castigat alegerile votata de pensionari, promisiune de care a uitat a doua zi, acum trece la achizitia de masini disel, cele mai poluante, intr-un oras sufocat de trafic.

nicaieri in Europa nu se mai cumpara asa ceva.

dar oricum PSD vrea sa scoata Romania din UE si sa o trimita in Asia langa Turcia, Rusia si Turkmenistan....

 

contestatiile au fost respinse deoarece

otokktcar sunt 100% electrice dar folosesc motoare diesel pentru a produce energie electrica.

Motorina cu Prosti

Firea si pesede sa plateasca efectele poluarii in Bucuresti.
Cancere, zgomot, miros samd
Nu zic sa fi fost cumparate pe baterii 100%, dar macar hybride cu autonomie pe baterii de 10-20 km, in zona centrala erai pe baterii, iar la periferie pe motor.
Ideea ca otocar e peste mercedes este in zona dementei confirmate, la bani la calitate samd

 

afaceri si tot afaceri,

la turci daca dai cadou, un ceas cu-ru-biene,esti sigur de succes.Asa este la ei,se tin de cuvant.

 

Autobuze in flacari la Roma ! 22 solo nel 2017 e 10 nel 2018 !!

La fel ca la Bucuresti ,la Roma este o Primarita care nu s-a occupat de la "manutenzione degli autobus"

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/autobus-dellatac-fiamme-nel-centro-roma-1523621.html

http://odisseaquotidiana.blogspot.fr/2017/03/perche-gli-autobus-vanno-fuoco.htm

https://www.agi.it/cronaca/autobus_atac_esplode_prende_fuoco_roma-3868271/news/2018-05-08/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/roma-autobus-fiamme-racconto-testimone-1523660.html

 

zau..

Iar comentează ăștia din provincie care vad Bucureștiul doar in poze ? Important că le a cumpărat ! Va ofticați ? De cand a venit asta la primărie a caspit căpușele lui Udrea cocos ,Videanu & Co ! Bravo ei !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor