Firea s-a ales cu o plangere la Politie: Patinoarul din Parcul Romniceanu este construit ilegal. De Craciun, ca mafiotii

Luni, 25 Decembrie 2017, ora 19:13
12040 citiri
Firea s-a ales cu o plangere la Politie: Patinoarul din Parcul Romniceanu este construit ilegal. De Craciun, ca mafiotii
Foto: Facebook Serban Sturdza

Presedintele filialei Bucuresti a Ordinului Arhitectilor, Serban Sturdza, a depus o plangere la politie in legatura construirea in mod ilegal, fara consultare publica si fara anunt, a unui patinoar in Parcul Romniceanu, care este arie protejata.

Sturdza i-a adresat o scrisoare deschisa Gabrielei Firea, pe pagina sa de Facebook, in care ii spune in mod ironic ca i-ar fi recunoscator daca ar putea opri, in cazul in care nu ii este tulburata prea mult buna dispozitie, distrugerea unei arii protejate. El scrie ca "nici Ceausescu nu si-a permis sa demoleze in Bucuresti de Sfintele Sarbatori".

"Distinsa Doamna Primar General al Capitalei,

Incep prin a va ura Craciun fericit dumneavoastra, celor dragi si colaboratorilor apropiati. Cum e la dumneavoastra in Voluntari, ninge? Ca in orasul nostru, in Bucuresti, e soare si vreme buna. Probabil ca va intrebati ce l-a apucat pe presedintele OAR Bucuresti de nu sta linistit de Craciun. In cazul in care ma banuiti de islamism sau ateism, va inselati naprasnic! Vedeti domnia voastra, in calitate de Primar General al Bucurestilor, ar trebui sa stiti ca nu toti bucurestenii au sarbatori fericite", scrie Serban Sturdza pe pagina sa de Facebook.

Presedintele filialei Bucuresti a Ordinului Arhitectilor noteaza ca s-a schimbat modul de lucru din "noaptea ca hotii" in "de Craciun, ca mafiotii", intrucat in Parcul Romniceanu din Cotroceni, arie protejata, se construieste un patinoar fara autorizatie de construire si fara consultare publica.

"Spre exemplu, cotroceam astazi prin Cotroceni si, ce sa vezi? Vad ca s-a schimbat modul de lucru. Nu mai e noaptea ca hotii, ci de Craciun, ca mafiotii. Fara nici o autorizatie afisata conform legii, s-a purces la construirea unui patinoar in parcul Romniceanu, arie protejata, de altfel.

Si fara consultarea obligatorie a cetatenilor si fara acordul Directiei de Cultura a Municipiului Bucuresti. Cazul e tipic de ghinion, caci nu toata lumea hiberneaza de Craciun, intre doua sarmale si un carnat. Locuitorii vegheaza. Iar eu mi-am permis, in calitate de presedinte al OAR Bucuresti, sa merg in prima zi de Craciun si sa depun o plangere la Politia Capitalei", scrie Sturdza.

El i se adreseaza ironic primarului Capitalei, spunandu-i ca i-ar ramane recunoscator daca ar putea opri distrugerea Parcului Romniceanu, in cazul in care starea ii permite. El a mai adaugat ca "nici Ceausescu nu si-a permis sa demoleze in Bucuresti de Sfintele Sarbatori".

"Nu stiu daca aveti zone protejate in Voluntari. Dar in Bucuresti, va anunt ca ele exista. Si chiar sunt protejate. Si este un delict sa te atingi de ele fara toate autorizatiile. In caz ca starea va permite, v-as ramane recunoscator daca ati face ceva pentru a opri distrugerea parcului Romniceanu.

Intre noi fiind vorba, nici Ceausescu nu si-a permis sa demoleze in Bucuresti de Sfintele Sarbatori. Cu scuzele de rigoare ca nu am putut sa va fac un alt cadou de Mos Craciun, va rog sa luati act de sesizarea mea facuta la politie si astept, daca asta nu va tulbura prea rau buna dispozitie, sa faceti ceva. Daca puteti. Cat nu e prea tarziu. A, si sa nu uit. OAR Bucuresti asteapta in continuare un raspuns la adresele fara de raspuns", incheie presedintele filialei Bucuresti a OAR.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#plangere politie Firea patinoar Romniceanu ilegal , #primaria