Ziare.com

Fost subordonat al lui Iliescu, demis din functia de primar al comunei Scorteni

Marti, 10 August 2010, ora 19:05

   

Fost subordonat al lui Iliescu, demis din functia de primar al comunei Scorteni
Gheorghe Bazga a fost revocat din scaunul de primar al comunei prahovene Scorteni, printr-un ordin semnat recent de catre prefectul judetului, Adrian Dobre.

Motivul punerii pe liber a avut ca suport legal condamnarea irevocabila si definitiva a lui Bazga la sase luni de inchisoare, cu suspendare, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor (n-a respectat dreptul la proprietate al unui cetatean din localitate, procesul penal intentat de pagubit durand, pana la solutionare, mai bine de patru ani).

In varsta de 70 de ani, fostul edil sef al comunei situate intre Baicoi si Campina duce in spate un trecut destul de interesant, avand tangente cu zonele inalte ale societatii - prin conjunctura profesiei si functiilor detinute - atat in vremurile considerate de trista amintire, cat si dupa 1990.

Astfel, cu primul presedinte post decembrist al Romaniei a lucrat prin anii '80 la Consiliul National al Apelor, Ion Iliescu fiind in acea perioada seful acelei institutii, iar Bazga specialist hidrotehnic.

Tot in timpurile asa zisei "Epoci de Aur" s-a intersectat profesional si cu Nicolae Vacaroiu ( acum presedinte al Curtii de Conturi ), ambii lucrand impreuna ani buni la defunctul Comitet de Stat al Planificarii.

In fine, dupa reconvertirea la noile realitati socio-economice, omul nostru a ajuns si in preajma lui Adriean Videanu, ca reprezentat al statului la Marmosim - firma controlata de actualul ministru al Economiei.

Cu tot acest spate greu, iata, Bazga n-a mai apucat sa - si termine cel de-al doilea mandat consecutiv de primar, fostul colaborator al lui Ion Iliescu intrand la "apa" tocmai cand avea nevoie de o batranete linistita.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1285 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Omul care cade intotdeauna in picioare

Gheorghe Bazga este exemplul cel mai bun al omului care cade intotdeauna in picioare indiferent cine e la putere - a fost mare si pe vremea lui ceasca si pe vremea lui ilici si pe vremea tiganului Videanu

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor